Окръжна прокуратура се разпореди:Проверка на търговски обекти и аптеки!

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Кърджали се извършват проверки в търговските обекти за продажба на хранителни стоки и в аптеките на територията на Кърджалийска област

По разпореждане на  Окръжна прокуратура - Кърджали се извършват проверки за законност, относно спазване на разпоредбите на Закона за  лекарствените продукти в хуманната медицина, Закона за храните, Закона за защита на потребителите на територията на област Кърджали.

         Проверките се извършват предвид това, че в условията на обявеното извънредно положение в страната, при засиленото търсене на лекарства, медицински изделия и хранителни продукти, е необходимо предотвратяването на случаите на търговия с лекарствени продукти без разрешение, на продаване на лекарствени продукти на цени, надвишаващи образуваните по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, както и на продаване на лекарствени продукти чрез сключване на договори за продажба от разстояние. В обхвата на проверките е и реализирането на официален контрол на всички храни.

Проверките са възложени на директора на Регионална здравна инспекция, гр.Кърджали, на Областна дирекция по безопасност на храните, на ОД на МВР-Кърджали, на ТД на НАП – Пловдив и на Регионална дирекция на Комисията за защита на потребителите, гр.Пловдив.

Проверките ще продължат до отмяна на обявеното извънредно положение в страната.

При констатирани нарушения контролните органи ще предприемат действия за налагане на административни санкции. В случай на установени данни за извършени престъпления е указано да бъдат уведомявани компетентните териториални прокуратури.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини