Коронавирусът е основната заплаха за туризма в областта

Най-ощетен от епидемията от коронавирус в областта ще бъде туристическия сектор. С хотелиерството и ресторантьорството са свързани още  многобройни икономически дейности. Всички те ще бъдат повлияни от рестриктивните мерки за овладяване на заразата. Това заяви за Кърджали бг вести председателят на КРИБ в Кърджали и председател на Асоциацията по туризъм „Перперикон” д-р Фахри Идриз. Той подчерта,че най-силно ще бъдат засегнати комплексите, тъй като при затваряне на ресторантите се обезсмисля работата на хотелите.

 Д-р Фахри Идриз бе категоричен в подкрепата си на правителството за мерките за овладяване на епидемията. Преди всичко е важно здравето на хората. Вярвам, че до месец мерките на Министерски съвет ще дадат резултат, изрази оптимизъм Фахри Идриз.

  Още преди обявяването на извънредно положение от правителството рязко намаляха посетителите на скалния град на траките Перперикон, съобщиха за Кърджали бг вести собственици на сергии.

  Намалението е при ученическите групи, поради въведените ограничения, твърди лицензираният екскурзовод  и общински съветник Георги Кючуков. Той смята, че интересът към  туристическия обект ще се възстанови отново след отмяната на рестрикциите срещу епидемията. Не смятам,че туристическия сезон ще бъде провален. Той все още не е започнал, подчерта Кючуков.

  Междувременно собственици на къщи за гости в зоната за отдих Главатарци обявиха атрактивни пакети за отдих. Те свалиха цените с 30%, като приканят хората от страната да прекарат ваканция при тях. Предимството на къщите за гости, е че туристите могат необезпокоявано да приготвят в тях храна и не са зависими от ресторантите.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини