Кметът наАрдино проведе заседание на Общинския кризисен щаб за борба с коронавирус COVID-19

Във връзка с превенция и ограничаване на разпространението на болестта COVID-19 – коронавирус, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан свика заседание на Общинския кризисен щаб. В него се включиха управителят на местната Многопрофилна болница за активно лечение д-р Гюнер Осман, началникът на Районна служба „ПБЗН“ гл.инспектор Калин Грудев,началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов, директорът на Държавното горско стопанство в Ардино инж. Емил Войводов, началникът на ВиК-Ардино Владимир Атанасов. Тук бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, представители на ЕВН България- Юг, Районното пътно управление, началници на отделения към общинска администрация.

На заседанието бяха обсъдени мерки за превенция на заболяването на територията на общината и координацията между институциите за прилагането им. Набелязани са конкретни мерки за ограничаване разпространението на болестта. Присъстващите бяха запознати с мерките, приети на извънредното заседание на Националния оперативен щаб.

Кризисният щаб към Община Ардино препоръчва на всички граждани да ограничат максимално социалните си контакти и да спазват добра лична хигиена. В случай на появили се вирусни симптоми да се търси личния лекар по телефона, а не да се предприемат лични посещения – това може да създаде опасност за околните.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини