Закрита премиера на спектакъла „Аршин мал алан” в Кърджали

Със закрита премиера ще стартира второто ново заглавие за юбилейната година в афиша на Театрално-музикален център – Кърджали, „Аршин мал алан“. Пиесата е на азербайджанския автор Узеир Хаджибейли и е поставена на кърджалийска сцена от главния режисьор на Държавната опера и балет на Азербайджан Хафъз Гулиев.

„Няма да нарушим разпоредените мерки от Националния оперативен щаб” – каза директорът на ТМЦ-Кърджали, Гълъб Бочуков, но и не бихме могли да отложим спектакъла, тъй като сме обвързани с договори, с графици и това ще доведе до организационни и финансови затруднения за Центъра”.

За закритата премиера ще бъде спазена първоначално обявената дата 18 март, когато се чества традиционният празник за началото на пролетта – Невруз. „Ще бъде отчетен нулев приход, тъй като салонът ще е празен”, уточни Бочуков. Той изказа своята благодарност към посолството и лично на посланика на Азербайджан в България НПр Наргиз Гурбанова за вложените средства и проявеното разбиране.

„Извиняваме се на нашата публика, че за първи път в 60-годишната история на театъра в Кърджали ни се налага да правим премиера при „спуснати завеси”“, каза директорът. „Вярвам, че човечеството ще намери сили и ще се справи с предизвикателството, пред което е изправен светът днес. Надяваме се всичко да мине благополучно и да поканим отново нашата публика на бъдещи спектакли”, изрази надежда Бочуков и пожела на добър час на целия постановъчен екип.

ТМЦ-прес

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини