Осем души са под домашна карантина заради коронавируса в Кърджали, двама кърджалийци под наблюдение в Пловдив

Осем души са под домашна карантина в Кърджали, заради коронавируса,а двама кърджалийци са под наблюдение в Пловдив. Седем от осемте,които са изолирани в домовете си за четиринадесет дни са дошли от Италия, а една жена, за която Кърджали бг вести първи писа, е от Хонконг. Двама наши съграждани са се завърнали също от Италия, но са избрали да бъдат под домашно наблюдение в Пловдив. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

 Д-р Кирчев подчерта, че тази сутрин всички пациенти, поставени под домашна карантина, са се чувствали добре и са нямали оплаквания. С тях поддържат непрестанен контакт по телефона личните им лекари. Само за гражданката на Хонконг, която няма личен лекар се грижат специалисти от РЗИ.

  Ползваме опита на Италия.Хората , които са под наблюдение поддържат връзка с медицинските специалисти само по телефона. Те нямат право да посещават на място личните си лекари или здравни заведения. При нужда отиваме на място, поясни д-р Кирчев.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини