Осем кърджалийци са в капана на смъртта във Венеция, 3 месеца затвор, ако не спазваш карантината

Осем кърджалийци са в хватката на капана на смъртта във Венеция. Грози ги 3 месеца затвор, ако не спазват карантината, наложена от властите. Могат да се предвижват единствено,след като са подали декларация до кметството и са получили утвърдителен отговор. Мерките важат за всички,както за местните жители,така и за туристите. Между областите на Италия е абсолютно забранено пътуването. Границите по въздух,суша и море вече са затворени. Това съобщи за Кърджали бг вести нашият съгражданин Ерол Ардалъ. Ардалъ и останалите кърджалийци имат семейства в Р Турция, в Истанбул, Чорлу и Силиври. Те не знаят дали във Венеция са блокирани и други наши съграждани.

  Във Венеция има извънредни мерки включително и за магазините. Когато се редиш на опашка това трябва да става на два метра от другия клиент. Властите предприемат пръскане с дезинфектанти от въздуха. С дезинфектанти се предвижва, всеки от жителите на града. Забранени са ръкувания и прегръщания. Дезинфекция се препоръчва след всяко докосване на метални предмети.

  Най-важна е хигиената. Непрекъснато трябва да се мият ръцете, съветва Ерол Арадлъ. Той предупреждава, че вируса се разпространява мъниеносно и кърджалийци трябва да спазват строга дисциплина.

 Не вярвайте на фалшивите новини, че българската домашна ракия убива вируса. Опитваме, но не помага, сподели нашия съгражданин в заключение.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини