4 °C

ФИ.КОМ 6

Тодор Христов: Забраната на офроудфеста е пресилена, вреди на имиджа на Кърджали

Забраната на офроудфеста е пресилена и  вреди на имиджа на Кърджали. Заставаме зад заповедтна на кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис, но смятаме,че предписанията на Областния кризисен щаб не са адекватни. Имахме среща с градоначалника и представители на щаба. Надделя мнението на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев. Това заяви за Кърджали бг вести главният организатор на състезанието Тодор Христов. Той посочи, че преди две седмици другият съорганизатор Пламен Богданов е влязъл във връзка с д-р Кирчев, който е направил предписания. Сега обаче бил категорично за отмяна на състезанието, твърди Тодор Христов.
 Христов подчерта,че организаторите са отговорни хора и са взели всички необходими мерки, за да предпазят състезатели и публика. Осигурени са 320 специални маски, дезифенктанти срещу коронавируса, термокамери,термометри, а трасето има специални заграждения. Такива мерки липсват пред Паспортна служба и Пътна полиция,подчерта Христов.
  От забраната Кърджали ще понесе освен накърнен имидж и финансови загуби. 250 стаи в Кърджали,Главатарци и Момчилград ще останат пусти. Ресторанти ще останат празни, каза още Тодор Христов.
  Той припомни, че състезанието има деветгодишна история. Тази година са очаквани рекорден брой състезатели-123 души. Всички те са от съседни страни и от градове, където няма регистрирани случаи на коронавирус. Двадесет и пет са състезателите от Румъния, основно от Букурещ и Констанца. 15 са турските пилоти. Те са от Истанбул,Одрин,Чорлу. Десет състезатели има от Гърция и двама от Казахстан,които обаче пребивават постоянно в нашата страна.
  Десетгодишен имидж на Кърджали бе заличен, обобщи Тодор Христов.
  В отговор на запитване на Кърджали бг вести д-р Виктор Кирчев поясни,че той и директорът на МБАЛ"Д-р Атанас Дафовски" проф.д-р Тодор Черкезов д.м.,са дали експертно мнение.То е че има риск от пренасяне на коронавирус и не могат да се дадат гаранции на участници и зрители.Коментирахме обстановката в страната и региона и препоръчахме да не се рискува.Питаха ни като лекари и ние отстояваме това мнение. Крайното решение за отлагането на офроуд феста бе взето от експертите на Общинска администрация и кметът инж.Хасан Азис, посочи д-р Кирчев.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини