Тодор Христов: Забраната на офроудфеста е пресилена, вреди на имиджа на Кърджали

Забраната на офроудфеста е пресилена и  вреди на имиджа на Кърджали. Заставаме зад заповедтна на кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис, но смятаме,че предписанията на Областния кризисен щаб не са адекватни. Имахме среща с градоначалника и представители на щаба. Надделя мнението на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев. Това заяви за Кърджали бг вести главният организатор на състезанието Тодор Христов. Той посочи, че преди две седмици другият съорганизатор Пламен Богданов е влязъл във връзка с д-р Кирчев, който е направил предписания. Сега обаче бил категорично за отмяна на състезанието, твърди Тодор Христов.
 Христов подчерта,че организаторите са отговорни хора и са взели всички необходими мерки, за да предпазят състезатели и публика. Осигурени са 320 специални маски, дезифенктанти срещу коронавируса, термокамери,термометри, а трасето има специални заграждения. Такива мерки липсват пред Паспортна служба и Пътна полиция,подчерта Христов.
  От забраната Кърджали ще понесе освен накърнен имидж и финансови загуби. 250 стаи в Кърджали,Главатарци и Момчилград ще останат пусти. Ресторанти ще останат празни, каза още Тодор Христов.
  Той припомни, че състезанието има деветгодишна история. Тази година са очаквани рекорден брой състезатели-123 души. Всички те са от съседни страни и от градове, където няма регистрирани случаи на коронавирус. Двадесет и пет са състезателите от Румъния, основно от Букурещ и Констанца. 15 са турските пилоти. Те са от Истанбул,Одрин,Чорлу. Десет състезатели има от Гърция и двама от Казахстан,които обаче пребивават постоянно в нашата страна.
  Десетгодишен имидж на Кърджали бе заличен, обобщи Тодор Христов.
  В отговор на запитване на Кърджали бг вести д-р Виктор Кирчев поясни,че той и директорът на МБАЛ"Д-р Атанас Дафовски" проф.д-р Тодор Черкезов д.м.,са дали експертно мнение.То е че има риск от пренасяне на коронавирус и не могат да се дадат гаранции на участници и зрители.Коментирахме обстановката в страната и региона и препоръчахме да не се рискува.Питаха ни като лекари и ние отстояваме това мнение. Крайното решение за отлагането на офроуд феста бе взето от експертите на Общинска администрация и кметът инж.Хасан Азис, посочи д-р Кирчев.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини