Феновете на Националната лотария в Кърджали се утешават с талони от държавния тотализатор ,след запечатването на „Лафка”

    Феновете на Националната лотария в Кърджали се утешават с талони от държавния тотализатор след запечатването на будките „Лафка”.Клиентите на тотопунктовете са се увеличили чувствително след като с промени в Закона за хазарта държавата забрани частните лотарии.

    Ще припомним,че веднага след забраната собствениците на „Лафка” преустановиха дейността на павилионите,тъй като основно приходите им идваха от хазарта.

     Все още не е ясна съдбата на „Лафките” в Кърджали.

    Пред закриване са и пунктовете на „Еврофутбол” след като под ударите на закона попадна и играта „Евробет”.

    Междувременно от тотопунктовете потриват ръце.И държавната лотария обещава голяма печалба от един милион.Нещо повече по Коледа кърджалиец спечели 50 000 лева.

     Ръст на продажбите бележат и в магазините за цигари и алкохол.Търсенето се е увеличило от 7 до 10 процента ,в зависимост от локацията.Негативните тенденции след въвеждането на нови марки,последвало продажбата на „Булгартабак” са преодолени.

     От вторник дистрибуторите на вестници на павилиони извън веригата вдигнаха двойно заявките.Очакванията обаче за скок в продажбите не се оправдаха.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини