Откриха цигари без бандерол при специализирана операция в Кърджали, хванаха и животни без документи

Цигари без акцизен бандерол са били открити при специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места, проведена на 21 февруари на територията на РУ-Кърджали. При проверка в частен дом в село Царевец полицейски служители намерили 1660 къса саморъчно изработени цигари. По случая е бил задържан 69-годишен, а материалите са били докладвани в прокуратурата. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

Незаконен превоз на животни е бил засечен от полицаи от РУ-Кърджали в хода специализирана операция за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. При проверка на товарен „Форд“ с 61-годишен водач било установено, че се превозват четири домашни животни без необходимите документи. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт за установено административно нарушение.

Проверка за повреда и унищожаване на чуждо имущество е започната в РУ-Момчилград. 30-годишен счупил прозорец на къщата на 51-годишна жителка на село Нановица, с която имал конфликт. Проверката по случая е по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини