Каузата на клуб "Милосърдие" трогна смолянчани, вече даряват за сираче от Смолян в много бедно семейство

В средата на февруари тази година клуб „Милосърдие“ към ПГТТ „Христо Ботев“ в Смолян даде старт на традиционната вече мартенска благотворителна акция, която организират.

Ученици и преподаватели от Клуба, обявиха продажба на ръчно изработени мартенички срещу 1лв, а инициативата е посветена на дете в риск, в изключително тежко семейно положение от град Смолян.
По идея на учениците от 10 „а“ клас са изработени 50 броя мартеници и за деца от „Съюза на инвалидите“ в областния град.

Само за няколко дни, в „касичката за дарения“ постъпиха не малки суми от различни хора и институции, съобщиха днес организаторите.

Директорът на Професионалната гимназия Мария Жайгарова потвърди, че детето, което по желание на семейството остава анонимно, действително е в много тежко положение. Наскоро е загубило единия си родител, което още повече затруднява материалното му положение.

Учениците от професионалната гимназия, като разбират за тежката съдба на детето, веднага събират Ученическия съвет и ръководство на Клуб „Милосърдие“, и предлагат тази година каузата да бъде посветена на това дете.

„Вече имаме дарител, който се включи в нашата благотворителна инициатива с ръчно изработени мартенички. Това е Мария, изработила над 200 броя мартенички. Марио Куцев пък дари сумата от 500 лв., с желанието да закичим с мартенички всички възрастни хора, живущи в Дома за стари хора в с. Фатово. Учители и ученици от ІV Основно училище „Стою Шишков” се включиха в акцията ни и закупиха мартенички за 85.00 лв.
Благодарим Ви, добри хора!“, обявиха още от Клуб „Милосърдие“ и уточниха, че благотворителната кауза продължава до 28.02.2020г.

Ако можете да помогнете, свържете се с Клуб "Милосърдие" на страницата им във фейсбук: https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%BB%D1%83%D0%B1-%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%B5-369457403536915/

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини