7 ученици от Хасково с награди от Националния конкурс "Завещано от Апостола"

    7 ученици от Хасково получиха награди от десетото издание на конкурса за есе и презентация "Завещано от Апостола", който вече е национален. Организиран е от Школата по етнография и история към Младежкия център в Хасково с ръководител Нели Арнаудова.

    За участие в конкурса са изпратени 31 презентации и 24 есета от ученици не само от Хасково, но и от Ловеч, Исперих, Стара Загора, Кърджали, Карлово, Карнобат. Инициативата тази година е посветена и на 20-годишнината на Общинско предприятие "Младежки център" Хасково. Творбите са оценявани от жури с председател Деян Янев и членове - Йоанна Кокотанекова, Галя Ванчева и Нели Арнаудова.

    В категорията "есе" във възрастовата група на учениците от 8 до 12 клас са отличени две момичета от Хасково - на трето място е класирана Михаела Манева от ПГДС "Цар Иван Асен II", а с поощрителна награда е Яница Илиева от ПМГ "Акад. Боян Петканчин".

    В категория "презентация" във възрастовата група на учениците от 5 до 7 клас също има двама призьори - втори е Михаил Михайлов от ОУ "Н. Й. Вапцаров", а Реджеб Реджеб от ОУ "Свети Климент Охридски" е с поощрителна награда.

    В същата категория, но при по-големите - от 8 до 12 клас има трима отличени ученици от Хасково. На второ място е Любомира Иванова от СУ "Васил Левски", трета е Петя Делчева от ПМГ "Акад. Боян Петканчин", а Габриела Гочева от ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" е с поощрителна награда.

    Гости на награждаването бяха Йорданка Иванова - шеф на дирекция "Образование, култура, младежки дейности и спорт" в Община Хасково, Катя Демирева - директор на Младежкия център в областния град и общинският съветник Здравко Запрянов - член на Комисията за младежта и спорта.

    След награждаването младежите поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в двора на едноименното училище, отдавайки почит на великия българин.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    Последни новини