20 °C

Кметът инж. Изет Шабан в Бурса: Ако искаме да съживим Ардино, елате и инвестирайте в родния си край!

„Ако искаме да съживим Ардино, елате и инвестирайте в родния си край! Това трябва да го направим заедно! С тази цел ние сме ангажирани. Имаме огромни възможности и условия за инвестиции  в общината – налична работна ръка с добра квалификация, природни ресурси, редица данъчни облекчения“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на традиционната земляческа среща на ардинци в Бурса. Той допълни,  че  всеки сериозен инвеститор ще получи необходимата подкрепа от ръководството на общината. „Готови сме да подкрепим всеки инвеститор, който избере нашата община за свое производство, като предлагаме добра материална база, качествени услуги за бизнеса“, заяви кметът инж. Изет Шабан.

В рамките на визитата си в Бурса, кметът инж. Изет Шабан проведе работни срещи с председателя на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса, както и с  кмета на побратимената турска община Нилюфер, Бурса Тургай Ердем. Деловите срещи протекоха в изключително приятелски дух. Основните теми на разговорите бяха разширяване на  съвместното сътрудничество и реализирането на съвместни проекти. Кметът инж. Изет Шабан благодари на домакините за топлото посрещане. Увери, че добрите отношения между тях ще продължат да се развиват и в бъдеще. Той дари на Айдън Йълмаз и Тургай Ердем уникална дърворезба на Дяволския мост.

Делегацията от Ардино имаше възможност да разгледа и новооткритият музей на покорителя  „Панорама 1326“ в Бурса, който е един от най-големите панорамни музеи в света.

Кметът инж. Изет Шабан заедно с председателя на  Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) Айдън Йълмаз, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и зам.кметът на общината Наско Кичуков посетиха  гробовете на дългогодишните председатели на земляческото сдружение на ардинци в Бурса Али Дурмаз и Ахмед Кахраман. С молитва, беше почетена паметта им.

Община Нилюфер е първата  побратимена община на Ардино. В нея живеят близо 466 хиляди души, като една трета от тях са изселници от България и други балкански страни. Взаимните контакти между двете общини продължават вече 24 години. През това време, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини