9 °C

Кметът инж. Изет Шабан в Бурса: Ако искаме да съживим Ардино, елате и инвестирайте в родния си край!

„Ако искаме да съживим Ардино, елате и инвестирайте в родния си край! Това трябва да го направим заедно! С тази цел ние сме ангажирани. Имаме огромни възможности и условия за инвестиции  в общината – налична работна ръка с добра квалификация, природни ресурси, редица данъчни облекчения“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на традиционната земляческа среща на ардинци в Бурса. Той допълни,  че  всеки сериозен инвеститор ще получи необходимата подкрепа от ръководството на общината. „Готови сме да подкрепим всеки инвеститор, който избере нашата община за свое производство, като предлагаме добра материална база, качествени услуги за бизнеса“, заяви кметът инж. Изет Шабан.

В рамките на визитата си в Бурса, кметът инж. Изет Шабан проведе работни срещи с председателя на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса, както и с  кмета на побратимената турска община Нилюфер, Бурса Тургай Ердем. Деловите срещи протекоха в изключително приятелски дух. Основните теми на разговорите бяха разширяване на  съвместното сътрудничество и реализирането на съвместни проекти. Кметът инж. Изет Шабан благодари на домакините за топлото посрещане. Увери, че добрите отношения между тях ще продължат да се развиват и в бъдеще. Той дари на Айдън Йълмаз и Тургай Ердем уникална дърворезба на Дяволския мост.

Делегацията от Ардино имаше възможност да разгледа и новооткритият музей на покорителя  „Панорама 1326“ в Бурса, който е един от най-големите панорамни музеи в света.

Кметът инж. Изет Шабан заедно с председателя на  Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) Айдън Йълмаз, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и зам.кметът на общината Наско Кичуков посетиха  гробовете на дългогодишните председатели на земляческото сдружение на ардинци в Бурса Али Дурмаз и Ахмед Кахраман. С молитва, беше почетена паметта им.

Община Нилюфер е първата  побратимена община на Ардино. В нея живеят близо 466 хиляди души, като една трета от тях са изселници от България и други балкански страни. Взаимните контакти между двете общини продължават вече 24 години. През това време, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
30 мар 2020
Последни новини