3 °C

Никола Чанев с позиция:"Виновен" съм,че спестих на всяко семейство по 300 лева от данъци за последните 3 години!

През изминалата седмица ОбС на Кърджали проведе заседание, на което бе разгледан и приет най-важният документ за общината - бюджет 2020. И аз, като редица наши съграждани, проследих дебатите. За съжаление, установих, че основната тема в изказването на г-н кмета не бе защита на бюджета, а „вината“ на областния управител. В тази връзка искам да „призная вината си“, не толкова пред гражданите, колкото през избраните от тях съветници. Особено на онези от управляващото мнозинство, в лицето на ДПС и БСП, които гласуваха за този бюджет. Уважаеми дами и господа :

-„Виновен съм“, че спестих на всяко кърджалийско семейство по около 300 лв. от местни данъци за последните три години, през които съм областен управител

-„Виновен съм“, че не допуснах близо 8 млн лева /досега/ и още 5 млн /през тази година/ да влязат в пробитата каца на настоящето управление, без да послужат за нищо полезно

-„Виновен съм“, че спазвам стриктно правомощията си да упражнявам контрол върху своеволията на местната власт и се съобразявам със законите, съвестта си и интересите на гражданите независимо дали това се харесва на кметовете на общини или не

-„Виновен съм“, че нямам изгубено дело срещу община Кърджали

-„Виновен съм“, че държавата осигури 16 млн лева за ремонт на училищната инфраструктура и 5 млн лева за осветлението на Кърджали

- „Виновен съм“, че благодарение на правителството, в община Кърджали, бе извършено цялостно преасфалтиране на ул. „8-ми март“, а днес стартира и рехабилитацията на 26 километра от пътя Кърджали-Мост-Манастир

-„Виновен съм“, че за 2 години държавата инвестира в пътна инфраструктура повече, отколкото местната власт за 4-те мандата на настоящия кмет

-„Виновен съм“, че откликвам на проблемите на хората, без значение от тяхната етническа принадлежност и партийни пристрастия по въпроси, които касаят цялото ни общество – и за парк Простор, и за Културния дом, и за бездомните кучета.

-„Виновен съм“, че гражданите търсят съдействието ми, защото им омръзна от празни обещания и неизпълнени ангажименти от страна на кмета

-„Виновен съм“, че огласих аферата „Мюмюн Али“, „Златните имоти“, далаверата с общинските жилища и другите скандални сделки на общината, които ощетиха хазната с повече от 8 млн лева и лепнаха срамен етикет на това управление

-„Виновен съм“, че служителите в общинската администрация повече от година не могат да съберат необходимите документи, за да получи община Кърджали държавен имот за изграждане на кучешки приют в с. Седловина

Мога да дам още много примери за „вина“. Но мисля да спра до тук. Защото важният въпрос на тази сесия беше бюджетът. И най-вече посланията, които той отправя към нашите съграждани. За съжаление, този бюджет не решава нито един от проблемите на община Кърджали. Няма да оправи улиците, тротоарите, парковете, детските площадки, градския транспорт и т.н. Няма да бъдат отделени и средства за култура. Нито за музея, нито за библиотеката. Разбира се, този бюджет по никакъв начин няма да ощети партийните велможи, нито ще отнеме харизаното общинско имущество на облагодетелствалите се активисти. Или пък тлъстите договори, като този за поддръжката на вечно неработещите светофари. Независимо, че за пръв път в общината ще влязат 70 милиона лева т.е. със 7 милиона повече от предходната година. А за всичко, което за 17-та поредна година няма да се случи, вероятно пак ще е виновен областният управител.

Никола Чанев,областен управител на област Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
04 мар 2021
Последни новини