22 °C

Никола Чанев с позиция:"Виновен" съм,че спестих на всяко семейство по 300 лева от данъци за последните 3 години!

През изминалата седмица ОбС на Кърджали проведе заседание, на което бе разгледан и приет най-важният документ за общината - бюджет 2020. И аз, като редица наши съграждани, проследих дебатите. За съжаление, установих, че основната тема в изказването на г-н кмета не бе защита на бюджета, а „вината“ на областния управител. В тази връзка искам да „призная вината си“, не толкова пред гражданите, колкото през избраните от тях съветници. Особено на онези от управляващото мнозинство, в лицето на ДПС и БСП, които гласуваха за този бюджет. Уважаеми дами и господа :

-„Виновен съм“, че спестих на всяко кърджалийско семейство по около 300 лв. от местни данъци за последните три години, през които съм областен управител

-„Виновен съм“, че не допуснах близо 8 млн лева /досега/ и още 5 млн /през тази година/ да влязат в пробитата каца на настоящето управление, без да послужат за нищо полезно

-„Виновен съм“, че спазвам стриктно правомощията си да упражнявам контрол върху своеволията на местната власт и се съобразявам със законите, съвестта си и интересите на гражданите независимо дали това се харесва на кметовете на общини или не

-„Виновен съм“, че нямам изгубено дело срещу община Кърджали

-„Виновен съм“, че държавата осигури 16 млн лева за ремонт на училищната инфраструктура и 5 млн лева за осветлението на Кърджали

- „Виновен съм“, че благодарение на правителството, в община Кърджали, бе извършено цялостно преасфалтиране на ул. „8-ми март“, а днес стартира и рехабилитацията на 26 километра от пътя Кърджали-Мост-Манастир

-„Виновен съм“, че за 2 години държавата инвестира в пътна инфраструктура повече, отколкото местната власт за 4-те мандата на настоящия кмет

-„Виновен съм“, че откликвам на проблемите на хората, без значение от тяхната етническа принадлежност и партийни пристрастия по въпроси, които касаят цялото ни общество – и за парк Простор, и за Културния дом, и за бездомните кучета.

-„Виновен съм“, че гражданите търсят съдействието ми, защото им омръзна от празни обещания и неизпълнени ангажименти от страна на кмета

-„Виновен съм“, че огласих аферата „Мюмюн Али“, „Златните имоти“, далаверата с общинските жилища и другите скандални сделки на общината, които ощетиха хазната с повече от 8 млн лева и лепнаха срамен етикет на това управление

-„Виновен съм“, че служителите в общинската администрация повече от година не могат да съберат необходимите документи, за да получи община Кърджали държавен имот за изграждане на кучешки приют в с. Седловина

Мога да дам още много примери за „вина“. Но мисля да спра до тук. Защото важният въпрос на тази сесия беше бюджетът. И най-вече посланията, които той отправя към нашите съграждани. За съжаление, този бюджет не решава нито един от проблемите на община Кърджали. Няма да оправи улиците, тротоарите, парковете, детските площадки, градския транспорт и т.н. Няма да бъдат отделени и средства за култура. Нито за музея, нито за библиотеката. Разбира се, този бюджет по никакъв начин няма да ощети партийните велможи, нито ще отнеме харизаното общинско имущество на облагодетелствалите се активисти. Или пък тлъстите договори, като този за поддръжката на вечно неработещите светофари. Независимо, че за пръв път в общината ще влязат 70 милиона лева т.е. със 7 милиона повече от предходната година. А за всичко, което за 17-та поредна година няма да се случи, вероятно пак ще е виновен областният управител.

Никола Чанев,областен управител на област Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини