8 °C

Община Кърджали с „червен бюджет” за 2020 г.,левицата го подкрепи открито

Изображение 1 от 3

  Община Кърджали вече има „червен бюджет” за тази година.За първи път БСП подкрепя открито план-сметка ,предложена от кмета Хасан Азис.

  Гласувахме в подкрепа на предложения проектобюджет,защото направените от нас над петдесет предложения бяха приети още по време на публичното обсъждане.Това са предложения,за които гражданите се обърнаха към нас.Те касаят проблеми от инфраструктура до комарите през лятото.Това сподели за Кърджали бг вести председателят на групата съветници на БСП Милко Багдасаров.Той посочи,че колегите съветници от ДПС се шегували,че тазгодишният бюджет е „червен”.

  План-сметката за 2020 г. е плод на съглашателството между ДПС и БСП.БСП ясно заявиха,че са в управлението.Това е бюджет на БСП.Те излязоха с предложения,които гражданите правиха от години,като си присвоиха тяхното авторство.Това каза от своя страна Радослав Милев от „Демократична България”Той посочи,че не е подкрепил бюджета заради раздутите разходи за администрация.Тази година за заплати на чиновници ще се похарчат 4,5 млн.лв.,от които общината ще дофинансира със свои средства 1,450 млн.лв.

  Един бюджет би трябвало да дава визия за управление, визия за развитие. Този бюджет, който ни е представен показва само едно неговата цел е единствено и само  да удовлетвори интересите на обръч от фирми, да задоволи интересите на партийни кадри, заяви председателят на групата съветници на ГЕРБ Гроздан Колев.

  След горещи дебати Общинският съвет в Кърджали прие бюджета на общината за 2020 г. Той е 69 960 000 лева. В сравнение с началния план за 2019  г., който е бил 63 200 000 лв., завишението е с близо 11 %. Ръстът се дължи на завишени държавни трансфери за делегирани дейности за 2020 г., както и на неусвоен остатък от 2019 г. в размер на 5 707 842 лева, основно от капиталови средства.

  Гласуването на бюджета бе поименно. Подкрепиха го 25 общински съветници. Групата на ГЕРБ , както и Радослав Милев от Демократична България гласуваха против. Даниел Делчев от БСП и Мехмед Ходжа от ДОСТ се въздържаха.

  Бих искал да благодаря на всички, които взеха отношение по всички аспекти на бюджета, със сигурност това ще ни помогне да бъдем по ефективни при съставянето, изразходването и отчитането на този бюджет. Всички знаем, че бюджета е основният документ, които се приема от Общинския съвет на базата, на който се управлява общината. Ако това е основният документ не означава ли, че този основен документ трябва да се формира на базата на общата ни работа и на общото ни обсъждане. В усилията си като кмет на общината основният документ да бъде съставен от всички групи общински съветници съм провел среща с групата на ДПС. За поредна година съм потърсил връзка и направил предложения към всички групи съветници за среща за обсъждане на бюджета. Единствената група, която за поредна година се отзова бе групата на БСП, обяви от трибуната кметът на общината инж. Хасан Азис.

  Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 28.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
  28 фев 2020
  Последни новини