14 °C

Община Кърджали с „червен бюджет” за 2020 г.,левицата го подкрепи открито

Изображение 1 от 3

  Община Кърджали вече има „червен бюджет” за тази година.За първи път БСП подкрепя открито план-сметка ,предложена от кмета Хасан Азис.

  Гласувахме в подкрепа на предложения проектобюджет,защото направените от нас над петдесет предложения бяха приети още по време на публичното обсъждане.Това са предложения,за които гражданите се обърнаха към нас.Те касаят проблеми от инфраструктура до комарите през лятото.Това сподели за Кърджали бг вести председателят на групата съветници на БСП Милко Багдасаров.Той посочи,че колегите съветници от ДПС се шегували,че тазгодишният бюджет е „червен”.

  План-сметката за 2020 г. е плод на съглашателството между ДПС и БСП.БСП ясно заявиха,че са в управлението.Това е бюджет на БСП.Те излязоха с предложения,които гражданите правиха от години,като си присвоиха тяхното авторство.Това каза от своя страна Радослав Милев от „Демократична България”Той посочи,че не е подкрепил бюджета заради раздутите разходи за администрация.Тази година за заплати на чиновници ще се похарчат 4,5 млн.лв.,от които общината ще дофинансира със свои средства 1,450 млн.лв.

  Един бюджет би трябвало да дава визия за управление, визия за развитие. Този бюджет, който ни е представен показва само едно неговата цел е единствено и само  да удовлетвори интересите на обръч от фирми, да задоволи интересите на партийни кадри, заяви председателят на групата съветници на ГЕРБ Гроздан Колев.

  След горещи дебати Общинският съвет в Кърджали прие бюджета на общината за 2020 г. Той е 69 960 000 лева. В сравнение с началния план за 2019  г., който е бил 63 200 000 лв., завишението е с близо 11 %. Ръстът се дължи на завишени държавни трансфери за делегирани дейности за 2020 г., както и на неусвоен остатък от 2019 г. в размер на 5 707 842 лева, основно от капиталови средства.

  Гласуването на бюджета бе поименно. Подкрепиха го 25 общински съветници. Групата на ГЕРБ , както и Радослав Милев от Демократична България гласуваха против. Даниел Делчев от БСП и Мехмед Ходжа от ДОСТ се въздържаха.

  Бих искал да благодаря на всички, които взеха отношение по всички аспекти на бюджета, със сигурност това ще ни помогне да бъдем по ефективни при съставянето, изразходването и отчитането на този бюджет. Всички знаем, че бюджета е основният документ, които се приема от Общинския съвет на базата, на който се управлява общината. Ако това е основният документ не означава ли, че този основен документ трябва да се формира на базата на общата ни работа и на общото ни обсъждане. В усилията си като кмет на общината основният документ да бъде съставен от всички групи общински съветници съм провел среща с групата на ДПС. За поредна година съм потърсил връзка и направил предложения към всички групи съветници за среща за обсъждане на бюджета. Единствената група, която за поредна година се отзова бе групата на БСП, обяви от трибуната кметът на общината инж. Хасан Азис.

  Кърджали бг вести

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 28.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
  28 окт 2020
  Последни новини