29 °C

Община Кърджали с „червен бюджет” за 2020 г.,левицата го подкрепи открито

Изображение 1 от 3

  Община Кърджали вече има „червен бюджет” за тази година.За първи път БСП подкрепя открито план-сметка ,предложена от кмета Хасан Азис.

  Гласувахме в подкрепа на предложения проектобюджет,защото направените от нас над петдесет предложения бяха приети още по време на публичното обсъждане.Това са предложения,за които гражданите се обърнаха към нас.Те касаят проблеми от инфраструктура до комарите през лятото.Това сподели за Кърджали бг вести председателят на групата съветници на БСП Милко Багдасаров.Той посочи,че колегите съветници от ДПС се шегували,че тазгодишният бюджет е „червен”.

  План-сметката за 2020 г. е плод на съглашателството между ДПС и БСП.БСП ясно заявиха,че са в управлението.Това е бюджет на БСП.Те излязоха с предложения,които гражданите правиха от години,като си присвоиха тяхното авторство.Това каза от своя страна Радослав Милев от „Демократична България”Той посочи,че не е подкрепил бюджета заради раздутите разходи за администрация.Тази година за заплати на чиновници ще се похарчат 4,5 млн.лв.,от които общината ще дофинансира със свои средства 1,450 млн.лв.

  Един бюджет би трябвало да дава визия за управление, визия за развитие. Този бюджет, който ни е представен показва само едно неговата цел е единствено и само  да удовлетвори интересите на обръч от фирми, да задоволи интересите на партийни кадри, заяви председателят на групата съветници на ГЕРБ Гроздан Колев.

  След горещи дебати Общинският съвет в Кърджали прие бюджета на общината за 2020 г. Той е 69 960 000 лева. В сравнение с началния план за 2019  г., който е бил 63 200 000 лв., завишението е с близо 11 %. Ръстът се дължи на завишени държавни трансфери за делегирани дейности за 2020 г., както и на неусвоен остатък от 2019 г. в размер на 5 707 842 лева, основно от капиталови средства.

  Гласуването на бюджета бе поименно. Подкрепиха го 25 общински съветници. Групата на ГЕРБ , както и Радослав Милев от Демократична България гласуваха против. Даниел Делчев от БСП и Мехмед Ходжа от ДОСТ се въздържаха.

  Бих искал да благодаря на всички, които взеха отношение по всички аспекти на бюджета, със сигурност това ще ни помогне да бъдем по ефективни при съставянето, изразходването и отчитането на този бюджет. Всички знаем, че бюджета е основният документ, които се приема от Общинския съвет на базата, на който се управлява общината. Ако това е основният документ не означава ли, че този основен документ трябва да се формира на базата на общата ни работа и на общото ни обсъждане. В усилията си като кмет на общината основният документ да бъде съставен от всички групи общински съветници съм провел среща с групата на ДПС. За поредна година съм потърсил връзка и направил предложения към всички групи съветници за среща за обсъждане на бюджета. Единствената група, която за поредна година се отзова бе групата на БСП, обяви от трибуната кметът на общината инж. Хасан Азис.

  Кърджали бг вести

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 09.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
  09 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
  09 юли 2020
  Последни новини