Кърджалийският театър ще участва в XIX-то издание на „Комедийният хит на сезона” в рамките на Чудомировите празници в Казанлък

Трупата на Театрално-музикален център – Кърджали ще участва с  постановката „Нашенски мераци” по Чудомир в деветнадесетото издание на „Комедийният хит на сезона” в Казанлък. Театралният фестивал е в рамките на традиционните Чудомирови празници, които се провеждат ежегодно в периода от  25 март до 1 април. Режисьор на спектакъла е Гълъб Бочуков, музиката е на Радост Попова, аранжиментът – на Димитър Ганев. Хореограф е Маргарита Мандражиева, а сценографията е дело на Томиана Томова - Начева.

"До края на миналата година спектакълът е игран около 50 пъти, гледан е от близо 9 000 зрители и е донесъл приход от над 58 000 лв.”, съобщи директорът на ТМЦ-Кърджали Гълъб Бочуков. „Това е един от успешните ни проекти, който се приема изключително добре от публика на всички възрасти и в цялата страна”, допълни той. Тази година „Нашенски мераци” беше оценен високо и от организаторите на Чудомировите празници, което му отреди място сред петте спектакъла, които ще бъдат представени на фестивала в Казанлък. „Чакаме резултати от селекцията за други две заглавия от нашия афиш за фестивалите „Нова българска драма” в Шумен и „Вълшебната завеса” в Търговище”, съобщи още директорът.

 „Със слово, музика и танци оживява пъстрият и колоритен свят на Чудомировите герои с техните мераци, надежди и разочарования. Ако някой в тях се разпознае, да си вземе поука, или да си трае...”, казват от сцената актьорите от „Нашенски мераци”   Борислав  Христов, Петър Мастагарков, Калчо Иванов, Русалина Майналовска, Маргарита Мандражиева, Велина Ясенова, Илияна Типова, Адриана Кънчева, Божидар Георгиев и гост-актьора Диян Мачев.

Галина Стефанова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини