По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъден 50-годишен мъж на 16 месеца затвор за кражба

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъден Д.М., на 5 г., за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго без съгласието на собственика, като деянието е извършено в условията на повторност – престъпление по чл. 195 ал. 1 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 28 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Кърджали му е наложил наказание от 16 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим. Делото се е разгледало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

На 16 ноември 2018 г., Д.М. бил в дома си в с. М., общ. Кърджали. Той имал гости, но в един момент ги оставил и се отправил към гаража на свой съсед. Влязъл вътре през незаключената врата,  отнел  30 литра дизелово гориво, 20 литра домашно червено вино, 9 бутилки бира, 2 ъглошлайфа, два диска за тях и 6 кг телешко месо, след което отново се прибрал в дома си и скрил вещите там. Същата вечер Д.М. продал част от горивото на свой познат, а парите изхарчил за лични нужди.

Д.М.  е бил осъден за кражба на „пробация“ през 2017 г., като срокът на изтърпяване не е изтекъл. Присъдата на Районен съд- Кърджали е влязла в сила и подлежи на изпълнение.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини