Дясната опозицията атакува кмета, иска повече прозрачност, той настоява за конструктивизъм

Дясната опозиция в местния парламент в Кърджали атакува кмета Хасан Азис с искане за повече прозрачност в работата на Общинска администрация. Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев и съветникът от „Демократична България”Радослав Милев поискаха при представянето на изпълнените от кметската администрация решения на общинския съвет да се отчитат конкретни примери на неизпълнени решения. Репликите бяха отправени след като градоначалникът отчете, че през 2019 г. Общинският съвет е провел 13 /тринадесет/ заседания, на които са приети 267 решения. С оглед осигуряване на непрекъснатост на процеса на местното самоуправление, през 2019 г. общинската администрация е продължила да работи по изпълнение на решенията на Общинския съвет и от минали години. През 2019 г.съотношението е:

Изпълнени решения –  84,5%
В процес на изпълнение – 14,6%
Снети от отчет – 0,6%
В съдебна процедура – 0,3 %

  Поднасяте ни само суха статистика. Няма информация за решения в процес на изпълнение. Какво става със Синята зона; каква е съдбата с цесията с банката за сметосъбирането, колко е платено на сметосъбиращата фирма? Това попита Радослав Милев. Той пожела да научи каква е съдбата на незавършеното училище в кв.”Възрожденци”, апортирано за 3,5 млн.лв.на фондация „Хермес” през 2006 г.

  Гражданите искат да разберат дали обещаното е изпълнено. Отчетени са 700 000 лв.за направа на тротоари,  а обновени тротоари липсват, посочи Гроздан Колев.

   Аз съм готов да представя справка за всички изпълнени и неизпълнени решения, ако Общинския съвет реши. Има вариант и да развиете вашите въпроси като питания в рамките на дневния ред. Готов съм да предоставя цялата информация. Това не може да стане в рамките обаче на един статистически отчет за изпълнение  на решенията на Общинския съвет. Виждам във вашите изказвания тенденциозност. Така отговори кметът Хасан Азис. Той бе категоричен, че не трябва да се критикува ,заради самата критика на всяка цена. Градоначалникът призова за конструктивизъм в работата на местния парламент.

  Отчетът на кмета инж.Хасан Азис бе приет с гласовете на ДПС и левицата.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини