22 °C

Дясната опозицията атакува кмета, иска повече прозрачност, той настоява за конструктивизъм

Дясната опозиция в местния парламент в Кърджали атакува кмета Хасан Азис с искане за повече прозрачност в работата на Общинска администрация. Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев и съветникът от „Демократична България”Радослав Милев поискаха при представянето на изпълнените от кметската администрация решения на общинския съвет да се отчитат конкретни примери на неизпълнени решения. Репликите бяха отправени след като градоначалникът отчете, че през 2019 г. Общинският съвет е провел 13 /тринадесет/ заседания, на които са приети 267 решения. С оглед осигуряване на непрекъснатост на процеса на местното самоуправление, през 2019 г. общинската администрация е продължила да работи по изпълнение на решенията на Общинския съвет и от минали години. През 2019 г.съотношението е:

Изпълнени решения –  84,5%
В процес на изпълнение – 14,6%
Снети от отчет – 0,6%
В съдебна процедура – 0,3 %

  Поднасяте ни само суха статистика. Няма информация за решения в процес на изпълнение. Какво става със Синята зона; каква е съдбата с цесията с банката за сметосъбирането, колко е платено на сметосъбиращата фирма? Това попита Радослав Милев. Той пожела да научи каква е съдбата на незавършеното училище в кв.”Възрожденци”, апортирано за 3,5 млн.лв.на фондация „Хермес” през 2006 г.

  Гражданите искат да разберат дали обещаното е изпълнено. Отчетени са 700 000 лв.за направа на тротоари,  а обновени тротоари липсват, посочи Гроздан Колев.

   Аз съм готов да представя справка за всички изпълнени и неизпълнени решения, ако Общинския съвет реши. Има вариант и да развиете вашите въпроси като питания в рамките на дневния ред. Готов съм да предоставя цялата информация. Това не може да стане в рамките обаче на един статистически отчет за изпълнение  на решенията на Общинския съвет. Виждам във вашите изказвания тенденциозност. Така отговори кметът Хасан Азис. Той бе категоричен, че не трябва да се критикува ,заради самата критика на всяка цена. Градоначалникът призова за конструктивизъм в работата на местния парламент.

  Отчетът на кмета инж.Хасан Азис бе приет с гласовете на ДПС и левицата.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Свежи и енергични сте, и ви се иска да споделите настроението си с околните. Проблемите ви се струват дребни, но не ги подценявайте. Разбира се, не означава да разваляте деня си. Ще градите планове за бъдещето. Моментът е подходящ за нововъведения от всякакво естество. Не се колебайте и действайте.
07 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще намерите нещото, с което да запълните времето си, така, че то да ви донесе очакваните емоции. Професионалната работа също ще занимава мислите ви, но прекалената ви обвързаност с нея няма да помогне. Не пренебрегвайте желанията на близките си, зарадвайте ги с вниманието и обичта си към тях. Това ще благоприятства атмосферата в дома ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В добро настроение сте и ще продължавате да се трудите с желание и ентусиазъм. Имате смели планове, но първо проучете възможностите как да станат реалност. Не пренебрегвайте партньора си, споделете намеренията си с него. Съхранете добрия си тонус, като по-често спортувате.
07 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните ангажименти ще ви занимават и днес наред с решаване на семейни и битови въпроси. Здравословното състояние на близък човек ще ви създаде известни притеснения, но с навременни действия ще отшумят. Има какво да направите, за да се почувствате и вие по-добре. С подходящи занимания ще разнообразите мислите и настроението си.
07 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не бъдете раздразнителни, психическото ви състояние се отразява негативно на околните, което рефлектира отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
07 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е чудесен за вас и за вашите близки. Предстои ви желана промяна в личен план, която неминуемо ще засегне благотворно и семейството ви. Прекомерната ви посветеност на професионалните ангажименти, може да ви попречи да забележите нещо важно около вас.
07 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Посветете този ден на почивката и приятните емоции. Успешно развеселявате хората около вас, поради което сте ценени събеседници. Не обръщайте внимание на дребните недоразумения и се заемете с нещо, което ви е приятно. Ако хората около вас се опитват да ви ангажират можете да сте и по-рязки
07 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
07 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от представителите на знака днес са заети с различни задължения. Предпочитате да свършите всичко и едва тогава да се отдадете на заслужена почивка. Възможно е да останете разочаровани от нещо, което се случва около вас, но с бързи действия ще успеете да се справите с проблема. Прекарвате приятно в компанията на нов човек.
07 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате приятното усещане за нещо вълнуващо и силно, и чувството ви не е измамно. Дружелюбното ви отношение към някого ще ви възнагради, предстои да изживеете силни емоции. За едни те са свързани с нова любов, за други с успешен бизнес или друга съвместна изява.
07 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Към грижите на близките ви се отнасяйте с уважение. Позволете им да ви се отплатят по свой начин за подкрепата, която им давате. Вглъбени в себе си пропускате да забележите нечие нежно присъствие, или пък то нищо не значи за вас. Подарете си повече приятни моменти, отпуснете се и им се насладете.
07 юни 2020
Последни новини