6 °C

Дясната опозицията атакува кмета, иска повече прозрачност, той настоява за конструктивизъм

Дясната опозиция в местния парламент в Кърджали атакува кмета Хасан Азис с искане за повече прозрачност в работата на Общинска администрация. Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев и съветникът от „Демократична България”Радослав Милев поискаха при представянето на изпълнените от кметската администрация решения на общинския съвет да се отчитат конкретни примери на неизпълнени решения. Репликите бяха отправени след като градоначалникът отчете, че през 2019 г. Общинският съвет е провел 13 /тринадесет/ заседания, на които са приети 267 решения. С оглед осигуряване на непрекъснатост на процеса на местното самоуправление, през 2019 г. общинската администрация е продължила да работи по изпълнение на решенията на Общинския съвет и от минали години. През 2019 г.съотношението е:

Изпълнени решения –  84,5%
В процес на изпълнение – 14,6%
Снети от отчет – 0,6%
В съдебна процедура – 0,3 %

  Поднасяте ни само суха статистика. Няма информация за решения в процес на изпълнение. Какво става със Синята зона; каква е съдбата с цесията с банката за сметосъбирането, колко е платено на сметосъбиращата фирма? Това попита Радослав Милев. Той пожела да научи каква е съдбата на незавършеното училище в кв.”Възрожденци”, апортирано за 3,5 млн.лв.на фондация „Хермес” през 2006 г.

  Гражданите искат да разберат дали обещаното е изпълнено. Отчетени са 700 000 лв.за направа на тротоари,  а обновени тротоари липсват, посочи Гроздан Колев.

   Аз съм готов да представя справка за всички изпълнени и неизпълнени решения, ако Общинския съвет реши. Има вариант и да развиете вашите въпроси като питания в рамките на дневния ред. Готов съм да предоставя цялата информация. Това не може да стане в рамките обаче на един статистически отчет за изпълнение  на решенията на Общинския съвет. Виждам във вашите изказвания тенденциозност. Така отговори кметът Хасан Азис. Той бе категоричен, че не трябва да се критикува ,заради самата критика на всяка цена. Градоначалникът призова за конструктивизъм в работата на местния парламент.

  Отчетът на кмета инж.Хасан Азис бе приет с гласовете на ДПС и левицата.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини