Намалиха паричната гаранция на бащата на загиналото бебе при тежката катастрофа с участието на Местан

Окръжният съд в Кърджали намали паричната гаранция на бащата на загиналата при тежката катастрофа 6-месечна Еджрин, след като Юсеин Ахмед обжалва наложената му мярка за неотклонение.
Бащата на загиналото бебе е с повдигнати обвинения за съпричиняване на смъртта на детето. Обвинителният акт срещу мъжа бе внесен след извършената автотехническа експертиза.
На Юсеин Ахмед бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. След обжалването, съдът намали гаранцията на 1000 лева. Решението е окончателно.
Произшествието, при което загина 6-месечната Еджрин и пострадаха 9-годишното й братче, както и нейните родители, стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини, последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При катастрофата „БВМ“-то излита от пътя и пада на над 100 метра. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.

След инцидента Лютви Местан беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе връщана от съда.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини