16 °C

Оттеглиха точката за високите етажи при застрояване на кв."Байкал",жители и съветници против

На заседанието на местния парламент в Кърджали днес отпадна точката за промяна на устройствената зона на кв.”Байкал”. Това стана по предложение на кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис. Той се аргументира с постъпило предложение от живущите в квартала. За това настоя и общинският съветник от ПП ГЕРБ Цветелин Гавазов. Той бе категоричен, че в квартала няма условия за повишаване на етажността. Това не било възможно от екологична гледна точка. Изказването му предизвика ропот сред съветниците от ДПС, но председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед допусна Гавазов да изложи накратко аргументите си. Съветникът от ГЕРБ бе категоричен, че народните избраници и администрацията на кмета трябва да се съсредоточат към важни проблеми като детски градини, детски площадки и инфраструктура.

По този повод от местната централа на ПП ГЕРБ оповестиха следното становище:Групата съветници на ПП ГЕРБ категорично възразява срещу подготвяната от община Кърджали промяна на устройствената зона на кв. „Байкал” от жилищна в смесена централна. Предложението ще бъде внесено на сесия днес от кмета Хасан Азис. То ще  позволи  високо строителство на сгради и ще измени цялостната структура на квартала, който до този момент съумя да запази своя архитектурен облик. Според експерти, настоящата инфраструктура (електропреносна и ВиК мрежа, паркоместа и др.) е изключително неподходяща за мащабно строителство, което прави идеята крайно неприемлива. През последните 16 години кърджалийци са свидетели на застрояването на всяка педя земя, в противоречие със стандартите за съвременно градско планиране, екология и качество на живот, заявяват от ГЕРБ. Призоваваме ръководството на община Кърджали да се съобрази с интересите на хората и да оттегли предложението, което почива единствено на комерсиални подбуди.  Крайно време е да се съсредоточим върху разрешаването на по-важни и неотложни въпроси, а именно – изграждане на нови детски градини, площадки за игра, зелени площи и др., които  явно не са приоритет за местната власт, призовават съветниците.  Групата на ГЕРБ изразява безусловна подкрепа на десетките недоволни жители на кв. „Байкал”, които потърсиха съдействие заради предстоящата промяна на устройствената зона и ще продължи да защитава интересите им на граждани и данъкоплатци, които заслужават по-добра жизнена среда.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ма
  Мария
  0 0
  16:12, 30 яну 2020
  Защо е това мащабно строителство в Кърджали на блокове като почти са празни то в града не останаха хора са мо изборни туристи всички улици са за асфалтиране тротоарите са и кърти и никаква инфраструктура в новите квартали само се струят блокове а няма как да се стигне до тях

Още новини

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
29 окт 2020
Последни новини