23 °C

Оттеглиха точката за високите етажи при застрояване на кв."Байкал",жители и съветници против

На заседанието на местния парламент в Кърджали днес отпадна точката за промяна на устройствената зона на кв.”Байкал”. Това стана по предложение на кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис. Той се аргументира с постъпило предложение от живущите в квартала. За това настоя и общинският съветник от ПП ГЕРБ Цветелин Гавазов. Той бе категоричен, че в квартала няма условия за повишаване на етажността. Това не било възможно от екологична гледна точка. Изказването му предизвика ропот сред съветниците от ДПС, но председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед допусна Гавазов да изложи накратко аргументите си. Съветникът от ГЕРБ бе категоричен, че народните избраници и администрацията на кмета трябва да се съсредоточат към важни проблеми като детски градини, детски площадки и инфраструктура.

По този повод от местната централа на ПП ГЕРБ оповестиха следното становище:Групата съветници на ПП ГЕРБ категорично възразява срещу подготвяната от община Кърджали промяна на устройствената зона на кв. „Байкал” от жилищна в смесена централна. Предложението ще бъде внесено на сесия днес от кмета Хасан Азис. То ще  позволи  високо строителство на сгради и ще измени цялостната структура на квартала, който до този момент съумя да запази своя архитектурен облик. Според експерти, настоящата инфраструктура (електропреносна и ВиК мрежа, паркоместа и др.) е изключително неподходяща за мащабно строителство, което прави идеята крайно неприемлива. През последните 16 години кърджалийци са свидетели на застрояването на всяка педя земя, в противоречие със стандартите за съвременно градско планиране, екология и качество на живот, заявяват от ГЕРБ. Призоваваме ръководството на община Кърджали да се съобрази с интересите на хората и да оттегли предложението, което почива единствено на комерсиални подбуди.  Крайно време е да се съсредоточим върху разрешаването на по-важни и неотложни въпроси, а именно – изграждане на нови детски градини, площадки за игра, зелени площи и др., които  явно не са приоритет за местната власт, призовават съветниците.  Групата на ГЕРБ изразява безусловна подкрепа на десетките недоволни жители на кв. „Байкал”, които потърсиха съдействие заради предстоящата промяна на устройствената зона и ще продължи да защитава интересите им на граждани и данъкоплатци, които заслужават по-добра жизнена среда.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ма
  Мария
  0 0
  16:12, 30 яну 2020
  Защо е това мащабно строителство в Кърджали на блокове като почти са празни то в града не останаха хора са мо изборни туристи всички улици са за асфалтиране тротоарите са и кърти и никаква инфраструктура в новите квартали само се струят блокове а няма как да се стигне до тях

Хороскоп за 08.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
08 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
08 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
08 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
08 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
08 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
08 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
08 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
08 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
08 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
08 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
08 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
08 юли 2020
Последни новини