Обявиха старта на третото издание на инициативата "Календар на Община Смолян"

„С помощта на всички участници, които изпращат своите фотоси за календара на Община Смолян, не само показваме красотата, която ни заобикаля, но и превърнахме инициативата в Кауза, която подкрепя лечението на деца от Смолян и региона.“ С тези думи кметът на Смолян Николай Мелемов обяви старта на кампанията за набиране на нови снимки за календар на Общината.
Днес, след две успешни инициативи, беше обявено третото издание на „Календар 2021 г.“ Организаторите обявиха, ч еще се приемат кадри както на фотографи и любители от региона на Родопите, така и на туристи и гости на магичната планина. Фотосите могат да съдържат природни гледка, културните и архитектурни постижения през различните епохи, богатството на биоразнообразието, туристическите забележителности на Смолян и региона.

Регламент:
Фотосите трябва да са авторски и да съдържат елементи от градския пейзаж или природните дадености, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.
 Условието е да се изпращат максимум до 6 /шест/ броя снимки представени в цифров вид - черно-бели или цветни, тип на файла- jpg. 
Големината на изображението трябва да бъде не по-малка от 1200x1600 пиксела.
Фотографиите се изпращат на e-mail: obshtina_smolyan@abv.bg с посочени: трите имена на автора на снимката, възраст, адрес, телефон за връзка, кратко описание на фотоса и мястото, където е направена.
Фотосите ще бъдат качвани на фейсбук страницата на инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“, където всеки ще може да даде гласа си за предпочитаната от него снимка.
Кадрите, събрали най-много харесвания и с добро качество, ще бъдат подредени в изложба за празника на град Смолян на 21 октомври 2021 г.
Една част от тях ще бъдат оценени и класирани от комисия, включваща и професионални фотографи, като селектираните снимки ще се използват за отпечатването на календар на община Смолян. Всяка снимка ще съдържа името на нейния автор и обекта на кадъра. Награждаването и показването на избраните снимки, които ще бъдат включени в календара, ще се състои в рамките на тържествата за Празника на града.
Краен срок за изпращане на фотографиите: 05.10.2021 г. до 17.00 ч.
Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби. Фотосите ще бъдат качвани и на личния профил във Фейсбук на кмета Николай Мелемов. Харесванията там няма да бъдат зачитани, а ще имат за цел да популяризират кампанията, активността на самите автори и красотите на региона.
Очакваме вашите снимки, включете се в инициативата, за да покажем красотата и неповторимостта на нашия роден край!, допълват организаторите на инициативата.

Изпращайте снимкките на e-mail: obshtina_smolyan@abv.bg с посочени: трите имена на автора на снимката, възраст, адрес, телефон за връзка, кратко описание на фотоса и мястото, където е направена.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини