14 °C

10 кандидати от Кърджали защитиха изискванията за водни спасители

В ОС на БЧК – Кърджали се проведе заключителен теоретичен изпит за квалификационните степени: „Воден спасител на водни паркове и плувни басейни“ и „Воден спасител на открити водни площи и море“. На изпита се явиха 12 кандидат – спасители, като 10 от тях защитават и втора квалификационна степен. Всички участници се справиха с теста за теоритични знания, свързан с водно-спасителната дейност и с оказване на първа долекарска помощ при воден инцидент.
Практическата част, съдържаща спасителни техники и симулация за спасяване се проведе в ранния следобед в открития басейн на хотел „България“ – Хасковски минерални бани. Въпреки неприятните климатични условия десет от кандидати на възраст от 17 до 32 години защитиха дойстойно двете квалификационни степени. В комисията по изпита участваха: Марио Бързачки – представител на НС на БЧК, Тодор Радев – инструктор по ВС, д-р Борис Досев – лектор по ПДП и Ламбрета Анастасова – специалист „ВС“ към ОС на БЧК – Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020
Последни новини