8 °C

Кърджали отбелязва Деня на родилната помощ-Бабинден

Днес в отделението по „Акушерство и гинекология” в областната Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали  тържествено бе отпразнуван Бабинден – Денят на родилната помощ. Присъстваха също лекарите, акушерките и медицински сестри от отделението по „Неонатология” отделение”.Това е един ден, в който цялото общество изказва огромна благодарност към акушерките, акушер-гинеколозите, лекарите неонотолози  и на всички тези, които помагат да се появи новият живот, каза в приветствието си директорът на болницата проф. д-р Тодор Черкезов, дм. В отделението от Нова година досега са се родили 28 деца, което е повече от едно дете на ден. За нас това е голям успех. От сърце изказвам благодарност, обич и преклонение към всички вас, които работите неуморно в тези две отделения на болницата и представлявате гарант, че всичко нашите деца и нашите майки ще се развива успешно и така както трябва, изтъкна още директорът на болницата.

Гости на тържеството бяха зам.-областният управител Севда Камбурова, зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова и общинският лидер на ГЕРБ Лидия Димитрова.

Извършен бе традиционния ритуал – изкъпване на бебето. 34-годишната родилка Гергана Панайотова от Ивайловград поля на началника на отделението по „Акушерство и гинекология”д-р Георги Дзивков да си измие ръцете. Колкото са пръските, толкова здрави бебета да се родят през година, пожела той. Акушерката Елена Григорова окъпа бебчето Никола, което се родило 3 килограма и 440 грама и е второ на Гергана.

Благодаря ви, че въпреки трудностите на деня вие успявате да бъдете гарант за успешното случване на най-съкровеното на всяко семейство – раждането на дете, носещо надежда и щастие, каза Севда Камбурова. Тази година е високосна, нека тя бъде такава и за „Акушеро-гинекологичното” отделение на болницата в Кърджали, нека се множат поводите за радост, нека да се родят много здрави бебета, пожела тя.

Веселина Тихомирова поздрави всички лекари, акушерки и медицински сестри по случай празника от името на кмета на общината инж. Хасан Азис. Тя им пожела да бъдат здрави и да продължават все така неуморно да полагат грижи за идването на новия живот, да имат много, много радостни дни, като днешния, дни в които животът побеждава.

Изказвам своята благодарност към всички вас, към вашата професия и вашия опит, защото вие сте тези които дарявате не само живот, но и много щастие и усмивки на всички млади семейства, каза Лидия Димитрова. Тя прочете стихотворение във връзка с прекрасния празник Бабинден.

Гостите поднесоха много цветя и подаръци на персонала на двете отделение – родилното и по неонаталогия.

Валери КОВАЧЕВ

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
07 апр 2020
Последни новини