30 °C

Кърджали отбелязва Деня на родилната помощ-Бабинден

Днес в отделението по „Акушерство и гинекология” в областната Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали  тържествено бе отпразнуван Бабинден – Денят на родилната помощ. Присъстваха също лекарите, акушерките и медицински сестри от отделението по „Неонатология” отделение”.Това е един ден, в който цялото общество изказва огромна благодарност към акушерките, акушер-гинеколозите, лекарите неонотолози  и на всички тези, които помагат да се появи новият живот, каза в приветствието си директорът на болницата проф. д-р Тодор Черкезов, дм. В отделението от Нова година досега са се родили 28 деца, което е повече от едно дете на ден. За нас това е голям успех. От сърце изказвам благодарност, обич и преклонение към всички вас, които работите неуморно в тези две отделения на болницата и представлявате гарант, че всичко нашите деца и нашите майки ще се развива успешно и така както трябва, изтъкна още директорът на болницата.

Гости на тържеството бяха зам.-областният управител Севда Камбурова, зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова и общинският лидер на ГЕРБ Лидия Димитрова.

Извършен бе традиционния ритуал – изкъпване на бебето. 34-годишната родилка Гергана Панайотова от Ивайловград поля на началника на отделението по „Акушерство и гинекология”д-р Георги Дзивков да си измие ръцете. Колкото са пръските, толкова здрави бебета да се родят през година, пожела той. Акушерката Елена Григорова окъпа бебчето Никола, което се родило 3 килограма и 440 грама и е второ на Гергана.

Благодаря ви, че въпреки трудностите на деня вие успявате да бъдете гарант за успешното случване на най-съкровеното на всяко семейство – раждането на дете, носещо надежда и щастие, каза Севда Камбурова. Тази година е високосна, нека тя бъде такава и за „Акушеро-гинекологичното” отделение на болницата в Кърджали, нека се множат поводите за радост, нека да се родят много здрави бебета, пожела тя.

Веселина Тихомирова поздрави всички лекари, акушерки и медицински сестри по случай празника от името на кмета на общината инж. Хасан Азис. Тя им пожела да бъдат здрави и да продължават все така неуморно да полагат грижи за идването на новия живот, да имат много, много радостни дни, като днешния, дни в които животът побеждава.

Изказвам своята благодарност към всички вас, към вашата професия и вашия опит, защото вие сте тези които дарявате не само живот, но и много щастие и усмивки на всички млади семейства, каза Лидия Димитрова. Тя прочете стихотворение във връзка с прекрасния празник Бабинден.

Гостите поднесоха много цветя и подаръци на персонала на двете отделение – родилното и по неонаталогия.

Валери КОВАЧЕВ

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
03 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
03 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
03 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
03 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
03 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
03 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
03 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
03 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
03 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
03 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
03 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
03 авг 2020
Последни новини