15 °C

Кърджали отбелязва Деня на родилната помощ-Бабинден

Днес в отделението по „Акушерство и гинекология” в областната Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали  тържествено бе отпразнуван Бабинден – Денят на родилната помощ. Присъстваха също лекарите, акушерките и медицински сестри от отделението по „Неонатология” отделение”.Това е един ден, в който цялото общество изказва огромна благодарност към акушерките, акушер-гинеколозите, лекарите неонотолози  и на всички тези, които помагат да се появи новият живот, каза в приветствието си директорът на болницата проф. д-р Тодор Черкезов, дм. В отделението от Нова година досега са се родили 28 деца, което е повече от едно дете на ден. За нас това е голям успех. От сърце изказвам благодарност, обич и преклонение към всички вас, които работите неуморно в тези две отделения на болницата и представлявате гарант, че всичко нашите деца и нашите майки ще се развива успешно и така както трябва, изтъкна още директорът на болницата.

Гости на тържеството бяха зам.-областният управител Севда Камбурова, зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова и общинският лидер на ГЕРБ Лидия Димитрова.

Извършен бе традиционния ритуал – изкъпване на бебето. 34-годишната родилка Гергана Панайотова от Ивайловград поля на началника на отделението по „Акушерство и гинекология”д-р Георги Дзивков да си измие ръцете. Колкото са пръските, толкова здрави бебета да се родят през година, пожела той. Акушерката Елена Григорова окъпа бебчето Никола, което се родило 3 килограма и 440 грама и е второ на Гергана.

Благодаря ви, че въпреки трудностите на деня вие успявате да бъдете гарант за успешното случване на най-съкровеното на всяко семейство – раждането на дете, носещо надежда и щастие, каза Севда Камбурова. Тази година е високосна, нека тя бъде такава и за „Акушеро-гинекологичното” отделение на болницата в Кърджали, нека се множат поводите за радост, нека да се родят много здрави бебета, пожела тя.

Веселина Тихомирова поздрави всички лекари, акушерки и медицински сестри по случай празника от името на кмета на общината инж. Хасан Азис. Тя им пожела да бъдат здрави и да продължават все така неуморно да полагат грижи за идването на новия живот, да имат много, много радостни дни, като днешния, дни в които животът побеждава.

Изказвам своята благодарност към всички вас, към вашата професия и вашия опит, защото вие сте тези които дарявате не само живот, но и много щастие и усмивки на всички млади семейства, каза Лидия Димитрова. Тя прочете стихотворение във връзка с прекрасния празник Бабинден.

Гостите поднесоха много цветя и подаръци на персонала на двете отделение – родилното и по неонаталогия.

Валери КОВАЧЕВ

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
25 окт 2020
Последни новини