7 °C

С много песни, танци и стихове, изпълнени от ученици, бе открито обновеното ОУ „П.К. Яворов”

С много песни, танци и стихове, изпълнени от малки и по-големи ученици, днес бе открито обновеното ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали. Официални гости на тържеството бяха кметът  инж.Хасан Азис и неговите заместници инж. Катя Митовска, която е и ръководител на проекта, и Веселина Тихомирова, началникът на РУО Гроздан Колев, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, общински съветници, представители на строителите, изпълнили обекта, в който е вложена инвестиция в размер на 1,5 милиона лева.

В словото си, преди да бъде прерязана лентата на обновеното училище, кметът инж. Хасан Азис подчерта, че благодарение на проекта за обновяване на образователната инфраструктура в Кърджали, над 80 процента от всички ученици в общината вече учат в напълно обновени училища, класни стаи, ново оборудване, спортни площадки. „Години наред едно от училищата, за които имахме големи очаквания и за спортна площадка, и за саниране, и за нова дограма, беше ОУ „П.К. Яворов”. Години наред общината със свои собствени средства се опитвахме да осигурим тези условия за децата, от които те имат нужда. Същинската инвестиция обаче се случи през 2019 година. Това, което ме удовлетворява като кмет на община Кърджали – мен,  моите колеги и общинските съветници е това, че тази година ще остане в историята като година на инвестиции в образованието. 14 милиона лева за пет училища и една детска градина бяха инвестирани от общо 21 милиона лева от цялата инвестиционна програма на общината”, каза инж. Хасан Азис и подчерта, че по този начин община Кърджали изпълнява своя приоритет на приоритетите, а именно – образованието и децата.    

Своето приветствие и благодарности към присъстващите отправи и директорът на учебното заведение Елена Янева. „Щастливи сме да ви посрещнем в нашето ново красиво училище. Красиво отвън, топло, удобно, уютно, просторно светло и ново отвътре. Благодарение на проекта, нашето училище се сдоби и с така мечтаната спортна площадка, както и с удобен и красив детски кът за най-малките ни ученици”, каза развълнуваната директорка на учебното заведение Елена Янева. Тя изрази искрената си благодарност към кмета на община Кърджали, към МРРБ, към екипа подготвил и реализирал проекта, към строителите. Янева подчерта, че благодарение на добрата организация и координация ОУ „П.К. Яворов” е било първото, което е приключило с ремонта още преди началото на учебната година.

Своето удовлетворение и гордост от свършената работа изказа пред присъстващите и заместник-кметът на Кърджали, която е и ръководител на проекта, инж. Катя Митовска. „Няма по-голяма гордост за един строител да види резултатите от извършените от него работи по строителството. Ако в началото, когато правихме първите копки,  сме имали някакви съмнения и притеснения, то сега сме много щастливи, че сме реализирали този проект, по който са обновени всички големи училища в общината”, каза инж. Катя Митовска. И благодари на строителите, на строителния и авторски надзор, на ръководството на училището и преподавателите за търпението и отзивчивостта, за съвместната работа, на проектантския екип в община Кърджали. 

Кърджали бг вести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успехи на деловия фронт очакват мнозина от вас днес. Прогнозите ви се потвърждават и това е съпроводено със съответните парични постъпления. Проявете повече въображение при интимните си забежки и ще се получи.
28 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Партньорското доверие, което сте изградили ви дава повече свобода в действията, което не означава, че трябва да пренебрегвате мнението на колегите си. Ако се чувствате повече изнервени потърсете подходящо място, където да релаксирате, далече от шума и празнословието около вас.
28 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате големи изисквания най-напред към себе си и след това към другите и това(последното) може да ви въведе в пререкания с доста хора. Прецизността е чудесно качество и си струва да го отстоявате, дори това да не се харесва на мнозина.
28 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чувствате в себе си желание за промяна и това от известно време доста ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и в никакъв случай не трябва да се поддавате на влиянието му. Затова заемете се с нещо, което може да ви е необходимо - например учете език.
28 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес истински ще жадувате за малко свобода от ежедневните грижи. Направете нещо, което ви действа разтоварващо, без то да нарушава работния ви ритъм. Ще се почувствате ободрени от приятна вест. Ваши близки може би имат интересно предложение за вас. Нов проект може да ангажира вниманието ви.
28 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С увереността и приветливото си излъчване внушавате добри усещания в околните. Имате енергия и сила, която ще ви стигне да се справите с всяка непредвидена ситуация. Работата от миналата седмица ще ви донесе успехи в делови план. Ще започнете действия, свързани с предстоящи промени в бита ви.
28 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изпитвате необходимост от промяна, която ще насочите към нова дейност. Събитията ще благоприятстват амбициите ви, затова не се притеснявайте, а действайте. Постигнатото ще надхвърли очакванията ви. Бъдете постоянни и така напред.
28 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще засилите вниманието си към въпрос или задача, от която може да извлечете ползи за себе си. Имате нюх за всичко, което би ви донесло изгода и бързи печалби. Спазвайте законите и реда, очевидно сте податливи на провокации днес. Някои от вас ще започнат нова работа, други ще пътуват служебно.
28 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да останете безучастни към събитие, което привлича със значимостта си повече хора. Ще се включите в него и заради желанието си за изява, изпитвате необходимост да съветвате, показвате и насърчавате. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде неоценима.
28 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Влечението ви към някого или нещо ще ви постави в зависимост и ще ви изправи пред избор. Това необичайно състояние за вас ще създаде затруднения в общуването и в тази връзка са възможни конфликти. Старанието ви ще бъде най-вече да не разочаровате себе си, но мислете и за онези, които милеят за вас.
28 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Натоварен, но и ползотворен ден.Особено за онези, които са ангажирани в деловата сфера. Заложете на добре обмислено и мащабно настъпление. Вслушайте се в съветите на експертите и не пропускайте нито една подробност, която може да ви е полезна.Не се поддавайте на съмнения за интимния партньор.
28 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
28 яну 2020
Последни новини