21 °C

С много песни, танци и стихове, изпълнени от ученици, бе открито обновеното ОУ „П.К. Яворов”

С много песни, танци и стихове, изпълнени от малки и по-големи ученици, днес бе открито обновеното ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали. Официални гости на тържеството бяха кметът  инж.Хасан Азис и неговите заместници инж. Катя Митовска, която е и ръководител на проекта, и Веселина Тихомирова, началникът на РУО Гроздан Колев, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, общински съветници, представители на строителите, изпълнили обекта, в който е вложена инвестиция в размер на 1,5 милиона лева.

В словото си, преди да бъде прерязана лентата на обновеното училище, кметът инж. Хасан Азис подчерта, че благодарение на проекта за обновяване на образователната инфраструктура в Кърджали, над 80 процента от всички ученици в общината вече учат в напълно обновени училища, класни стаи, ново оборудване, спортни площадки. „Години наред едно от училищата, за които имахме големи очаквания и за спортна площадка, и за саниране, и за нова дограма, беше ОУ „П.К. Яворов”. Години наред общината със свои собствени средства се опитвахме да осигурим тези условия за децата, от които те имат нужда. Същинската инвестиция обаче се случи през 2019 година. Това, което ме удовлетворява като кмет на община Кърджали – мен,  моите колеги и общинските съветници е това, че тази година ще остане в историята като година на инвестиции в образованието. 14 милиона лева за пет училища и една детска градина бяха инвестирани от общо 21 милиона лева от цялата инвестиционна програма на общината”, каза инж. Хасан Азис и подчерта, че по този начин община Кърджали изпълнява своя приоритет на приоритетите, а именно – образованието и децата.    

Своето приветствие и благодарности към присъстващите отправи и директорът на учебното заведение Елена Янева. „Щастливи сме да ви посрещнем в нашето ново красиво училище. Красиво отвън, топло, удобно, уютно, просторно светло и ново отвътре. Благодарение на проекта, нашето училище се сдоби и с така мечтаната спортна площадка, както и с удобен и красив детски кът за най-малките ни ученици”, каза развълнуваната директорка на учебното заведение Елена Янева. Тя изрази искрената си благодарност към кмета на община Кърджали, към МРРБ, към екипа подготвил и реализирал проекта, към строителите. Янева подчерта, че благодарение на добрата организация и координация ОУ „П.К. Яворов” е било първото, което е приключило с ремонта още преди началото на учебната година.

Своето удовлетворение и гордост от свършената работа изказа пред присъстващите и заместник-кметът на Кърджали, която е и ръководител на проекта, инж. Катя Митовска. „Няма по-голяма гордост за един строител да види резултатите от извършените от него работи по строителството. Ако в началото, когато правихме първите копки,  сме имали някакви съмнения и притеснения, то сега сме много щастливи, че сме реализирали този проект, по който са обновени всички големи училища в общината”, каза инж. Катя Митовска. И благодари на строителите, на строителния и авторски надзор, на ръководството на училището и преподавателите за търпението и отзивчивостта, за съвместната работа, на проектантския екип в община Кърджали. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
31 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
31 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
31 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
31 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
31 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
31 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
31 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
31 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
31 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
31 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
31 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
31 май 2020
Последни новини