18 °C

С много песни, танци и стихове, изпълнени от ученици, бе открито обновеното ОУ „П.К. Яворов”

С много песни, танци и стихове, изпълнени от малки и по-големи ученици, днес бе открито обновеното ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали. Официални гости на тържеството бяха кметът  инж.Хасан Азис и неговите заместници инж. Катя Митовска, която е и ръководител на проекта, и Веселина Тихомирова, началникът на РУО Гроздан Колев, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, общински съветници, представители на строителите, изпълнили обекта, в който е вложена инвестиция в размер на 1,5 милиона лева.

В словото си, преди да бъде прерязана лентата на обновеното училище, кметът инж. Хасан Азис подчерта, че благодарение на проекта за обновяване на образователната инфраструктура в Кърджали, над 80 процента от всички ученици в общината вече учат в напълно обновени училища, класни стаи, ново оборудване, спортни площадки. „Години наред едно от училищата, за които имахме големи очаквания и за спортна площадка, и за саниране, и за нова дограма, беше ОУ „П.К. Яворов”. Години наред общината със свои собствени средства се опитвахме да осигурим тези условия за децата, от които те имат нужда. Същинската инвестиция обаче се случи през 2019 година. Това, което ме удовлетворява като кмет на община Кърджали – мен,  моите колеги и общинските съветници е това, че тази година ще остане в историята като година на инвестиции в образованието. 14 милиона лева за пет училища и една детска градина бяха инвестирани от общо 21 милиона лева от цялата инвестиционна програма на общината”, каза инж. Хасан Азис и подчерта, че по този начин община Кърджали изпълнява своя приоритет на приоритетите, а именно – образованието и децата.    

Своето приветствие и благодарности към присъстващите отправи и директорът на учебното заведение Елена Янева. „Щастливи сме да ви посрещнем в нашето ново красиво училище. Красиво отвън, топло, удобно, уютно, просторно светло и ново отвътре. Благодарение на проекта, нашето училище се сдоби и с така мечтаната спортна площадка, както и с удобен и красив детски кът за най-малките ни ученици”, каза развълнуваната директорка на учебното заведение Елена Янева. Тя изрази искрената си благодарност към кмета на община Кърджали, към МРРБ, към екипа подготвил и реализирал проекта, към строителите. Янева подчерта, че благодарение на добрата организация и координация ОУ „П.К. Яворов” е било първото, което е приключило с ремонта още преди началото на учебната година.

Своето удовлетворение и гордост от свършената работа изказа пред присъстващите и заместник-кметът на Кърджали, която е и ръководител на проекта, инж. Катя Митовска. „Няма по-голяма гордост за един строител да види резултатите от извършените от него работи по строителството. Ако в началото, когато правихме първите копки,  сме имали някакви съмнения и притеснения, то сега сме много щастливи, че сме реализирали този проект, по който са обновени всички големи училища в общината”, каза инж. Катя Митовска. И благодари на строителите, на строителния и авторски надзор, на ръководството на училището и преподавателите за търпението и отзивчивостта, за съвместната работа, на проектантския екип в община Кърджали. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
22 сеп 2020
Последни новини