С много песни, танци и стихове, изпълнени от ученици, бе открито обновеното ОУ „П.К. Яворов”

С много песни, танци и стихове, изпълнени от малки и по-големи ученици, днес бе открито обновеното ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали. Официални гости на тържеството бяха кметът  инж.Хасан Азис и неговите заместници инж. Катя Митовска, която е и ръководител на проекта, и Веселина Тихомирова, началникът на РУО Гроздан Колев, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, общински съветници, представители на строителите, изпълнили обекта, в който е вложена инвестиция в размер на 1,5 милиона лева.

В словото си, преди да бъде прерязана лентата на обновеното училище, кметът инж. Хасан Азис подчерта, че благодарение на проекта за обновяване на образователната инфраструктура в Кърджали, над 80 процента от всички ученици в общината вече учат в напълно обновени училища, класни стаи, ново оборудване, спортни площадки. „Години наред едно от училищата, за които имахме големи очаквания и за спортна площадка, и за саниране, и за нова дограма, беше ОУ „П.К. Яворов”. Години наред общината със свои собствени средства се опитвахме да осигурим тези условия за децата, от които те имат нужда. Същинската инвестиция обаче се случи през 2019 година. Това, което ме удовлетворява като кмет на община Кърджали – мен,  моите колеги и общинските съветници е това, че тази година ще остане в историята като година на инвестиции в образованието. 14 милиона лева за пет училища и една детска градина бяха инвестирани от общо 21 милиона лева от цялата инвестиционна програма на общината”, каза инж. Хасан Азис и подчерта, че по този начин община Кърджали изпълнява своя приоритет на приоритетите, а именно – образованието и децата.    

Своето приветствие и благодарности към присъстващите отправи и директорът на учебното заведение Елена Янева. „Щастливи сме да ви посрещнем в нашето ново красиво училище. Красиво отвън, топло, удобно, уютно, просторно светло и ново отвътре. Благодарение на проекта, нашето училище се сдоби и с така мечтаната спортна площадка, както и с удобен и красив детски кът за най-малките ни ученици”, каза развълнуваната директорка на учебното заведение Елена Янева. Тя изрази искрената си благодарност към кмета на община Кърджали, към МРРБ, към екипа подготвил и реализирал проекта, към строителите. Янева подчерта, че благодарение на добрата организация и координация ОУ „П.К. Яворов” е било първото, което е приключило с ремонта още преди началото на учебната година.

Своето удовлетворение и гордост от свършената работа изказа пред присъстващите и заместник-кметът на Кърджали, която е и ръководител на проекта, инж. Катя Митовска. „Няма по-голяма гордост за един строител да види резултатите от извършените от него работи по строителството. Ако в началото, когато правихме първите копки,  сме имали някакви съмнения и притеснения, то сега сме много щастливи, че сме реализирали този проект, по който са обновени всички големи училища в общината”, каза инж. Катя Митовска. И благодари на строителите, на строителния и авторски надзор, на ръководството на училището и преподавателите за търпението и отзивчивостта, за съвместната работа, на проектантския екип в община Кърджали. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини