9 °C

Кметът инж.Хасан Азис дари на Клуба на инвалида климатик, отзова се след отправения апел за помощ

Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис дари на клуба на инвалида в Кърджали климатик след отправения апел за помощ. Членовете на клуба бяха принудени да мръзнат,заради злосторници, които повредиха климатика му по време на празниците. Чрез Радио „Кърджали”, сайта „Кърджали бг вести” и в.”Нов живот” те се обърнаха с апел към обществеността на града за подкрепа.

 Кметът на Община Кърджали е много чувствителен към проблемите на хората с увреждания. Той се ангажира с набавянето на помощни средства за придвижване  за наши членове. Бе направен специален списък по време на честването на 30 години от създаването на Съюза на инвалидите от регионалната структура в Кърджали.Помощните средства за придвижване вече са тук и предстои раздаването им.Това сподели за медиите председателя на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България Шенай Бекир. Тя посочи, че веднага след като научил за проблема с климатика на Клуба на инвалида градоначаликът се е ангажирал са набавянето на нов климатик, чиято цена е 2500 лв.

Ще припомним,че първи на апела за събиране на средства се отзоваха децата от сдружение „Ръка за помощ” с ръководител Снежа Сиракова, които събраха и дариха сто лева. Само за ден в сметката на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България постъпиха 1200 лв.

За медиите председателят на регионалната структура  Шенай Бекир посочи още, че хората с увреждания искат имената на дарителите да станат публично достояние, а те са:  Сдружение „Ръка за помощ”-100 лв.; учителски колектив на СУ”П.Р.Славейков”-200 лв; Бахрие Муса от Германия-100 лв.;Радослав Христов-100лв.; Бекир Салим-200; Сейхан Мехмед -ЕМСтур-200 лв.; Любо Панайотов,месокомбинат „Родопи”-100 лв.С по 50 лв.в кампанията са се включили и членове на Клуба на инвалида, които работят:Х. Христова; Бахтияр Халил; Хасине Мехмед и Надежда Вълкова.

 Събраните 1200 лв.от кърджалийци, след дарителския жест на кмета инж.Хасан Азис, ще се използват според волята на дарителите.

   В началото на годината по сметка на РО на Съюза на инвалидите в България постъпиха 3500 лв., събрани от наши гурбетчии във Франкфурт на Майн. По волята на дарителите те са за децата от защитените жилища в Кърджали. Бе закупена готварска печка. Сега нова придобивка за едно от защитените жилища е бягаща пътека. В зимните месеци децата не могат да излизат на вън, а се нуждаят от движение, обясни Шенай Бекир.

  Анкета на сайта „Кърджали бг вести” сочи, че повече от една трета от кърджалийци са се включили в дарителките кампании в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. 37,5% от респондентите са отговорили утвърдително на въпроса: ”Участвали ли сте в благотворителни кампании по Коледа и Нова година?”. 12,5 на сто са се поколебали. 50% отговарят, че не са се включили.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Сами си създайте условия, с които да подобрите ефективността в работата си. Служебните задачи ще потръгнат и шефът ви ще остане доволен от вас, но по-важното е, че вие ще се почувствате удовлетворени. Заслужавате повече във всяко едно отношение и съдбата ще ви зарадва. Очакват ви приятни изненади.
29 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С присъствието си внасяте яснота и ред, а след себе си оставяте впечатление за човек, знаещ цената си. И е така. Ще продължавате да се интересувате от новостите в професията и ще полагате грижи за повишаване на квалификацията си. С усилията си ще подобрите бита на семейството си.
29 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес ще успеете. Резултатите ви може да са доста по-добри отколкото сте очаквали. Възможно е да се натъкнете на дребни пречки особено ако заниманията ви са свързани с много хора. Това едва ли ще ви направи впечатление и като цяло настроението ви днес е превъзходно. Успехи в интимната сфера ще зарадват някои от вас вечерта.
29 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете внимателни към партньори, които ще се опитат да ви навредят. Предстоящите събития ще обърнат нещата във ваша полза, благодарение на бързата ви мисъл и реакции. Не се измъчвайте. Въпреки умората, се погрижете да направите вечерта приятна за себе си и близките ви.
29 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предизвикателствата на работното място ще ви мотивират да работите по-усърдно, за да докажете правилността на предложенията си. Със сигурност няма да скучаете. Близък човек ще ви поиска съдействие, ако можете да му помогнете, не му отказвайте. В живота ви се появяват нови, положителни тенденции, от които е добре да се възползвате.
29 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстои ви да изживеете вълнуващи емоции, свързани както с професионалната ви работа, така и с хората около вас. Заслужено ще се радвате на внимание и подкрепа, показали сте, че може да ви се вярва. Прекрасните отношения със семейството и партньора ви дават допълнително сили да се развивате многостранно.
29 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви емоционален ден. Налага се да изясните позициите си в личен план, ако трябва отстъпете. Денят е подходящ за започване на тонизираща диета. Помислете и за възможности за повече раздвижване. Можете да се спрете и на варианти включващи компания и развлечения.
29 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията днес ще ви натоварят с допълнителни изисквания, с които ще трябва да се съобразите. Не оставяйте нищо за накрая и не пречете на другите да си свършат работата, в стремежа си да ги надзиравате и съветвате. С търпимост ще постигнете душевно равновесие и напредък във всичко.
29 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финалът предстои, мобилизирайте се и действайте по-енергично. Отстоявайте твърдо позицията си, така както вие умеете. Успехът ви е близо, направете нужното за да бъде радостта ви по-голяма. Ще привлечете вниманието на интересуваща ви личност и ще се радвате на взаимен интерес.
29 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини да се конфронтирате с онези, които не споделят мисленето и целите ви. Не се изкушавайте да се захващате с дела, за които е ясно, че ще ви е трудно да свършите днес. Запазете настроението си добро и приключвайки работата си, се погрижете за отдиха си.
29 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите шанс да подобрите отношенията си с хора, с които по една или друга причина сте разделени. Ако проблемът е финансов, върнете дължимото или с подходящите думи изразете желанието си връзката ви да продължи. Обърнете се и към онези, които могат да ви дадат повече в общуването. Нуждаете се от някого, с когото да споделите вълненията си.
29 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако се целите в успеха, разчитайте само на себе си. Полезни ще бъдат контактите ви с хора, с които в бъдеще може да обедините усилията си. Звезден успех за всички, които се занимават с творчество.
29 яну 2020
Последни новини