9 °C

Пияници повредиха климатика на Клуба на инвалида в Кърджали, деца първи се отзоваха с пари за нов

  Пияници повредиха умишлено климатика на Клуба на инвалида по време на Коледните и Новогодишни празници и оставиха на студено неговите членове. На два пъти в рамките на няколко дни под влияние на алкохол злосторници се опитаха да отмъкнат метални части от външната част на климатика. От клуба дават 500 лева за ремонт, но това не го спасява.Налага се закупуването на нов климатик. Тъй като помещението на клуба е голямо, той трябва да е голям и мощен. Климатик от такъв клас струва около 2500 лева. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България Шенай Бекир.

    Шенай Бекир припомни, че наскоро организацията е получила дарение от 3500 лева от наши гурбетчии от Франкфурт на Майн. Волята на дарителя обаче е категорична-средствата да се изразходват за нуждите на децата в защитените жилища на Кърджали.

    Налага се да подемем нова кампания за набиране на средства. Приходите ни са ограничени. Те са от членски внос, който е по 3 лв годишно. Затова много разчитаме на дарители, каза още Шенай Бекир.

    Пример в това отношение дават децата от Сдружение „Ръка за помощ” от Средно училище „П.Р.Славейков” с ръководител Снежа Сиракова. Те даряват 100 лева за закупуване на нов климатик. Категорични са,  че техните връстници от клуба не бива да мръзнат.

   Децата от "Ръка за помощ"припомнят ,че 17 януари е Световен ден на добротата.Те призовават кърджалийци да отворят сърцата си за благотворителност.

  Надявам се кърджалийци да откликнат на призива ни и да ни помогнат. Те всяка година,всеки месец и ден доказват, че имат добри сърца, защото даряват непрекъснато, посочи Шенай Бекир.

  Тя посочи банковата сметка, на която могат да се привеждат средства:

  Регионална организация на Съюза на инвалидите в България
  BG14STSA93000002520965
  BIC: STSABGSF
  Банка ДСК

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
  27 яну 2020
  Последни новини