Пияници повредиха климатика на Клуба на инвалида в Кърджали, деца първи се отзоваха с пари за нов

    Пияници повредиха умишлено климатика на Клуба на инвалида по време на Коледните и Новогодишни празници и оставиха на студено неговите членове. На два пъти в рамките на няколко дни под влияние на алкохол злосторници се опитаха да отмъкнат метални части от външната част на климатика. От клуба дават 500 лева за ремонт, но това не го спасява.Налага се закупуването на нов климатик. Тъй като помещението на клуба е голямо, той трябва да е голям и мощен. Климатик от такъв клас струва около 2500 лева. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България Шенай Бекир.

      Шенай Бекир припомни, че наскоро организацията е получила дарение от 3500 лева от наши гурбетчии от Франкфурт на Майн. Волята на дарителя обаче е категорична-средствата да се изразходват за нуждите на децата в защитените жилища на Кърджали.

      Налага се да подемем нова кампания за набиране на средства. Приходите ни са ограничени. Те са от членски внос, който е по 3 лв годишно. Затова много разчитаме на дарители, каза още Шенай Бекир.

      Пример в това отношение дават децата от Сдружение „Ръка за помощ” от Средно училище „П.Р.Славейков” с ръководител Снежа Сиракова. Те даряват 100 лева за закупуване на нов климатик. Категорични са,  че техните връстници от клуба не бива да мръзнат.

     Децата от "Ръка за помощ"припомнят ,че 17 януари е Световен ден на добротата.Те призовават кърджалийци да отворят сърцата си за благотворителност.

    Надявам се кърджалийци да откликнат на призива ни и да ни помогнат. Те всяка година,всеки месец и ден доказват, че имат добри сърца, защото даряват непрекъснато, посочи Шенай Бекир.

    Тя посочи банковата сметка, на която могат да се привеждат средства:

    Регионална организация на Съюза на инвалидите в България
    BG14STSA93000002520965
    BIC: STSABGSF
    Банка ДСК

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини