Жена зад волана отнесе велосипедист в Момчилград

Пешеходка и велосипедист пострадали леко при пътни произшествия в областта. На кръстовището между улиците „Гюмюрджинска“ и „Тракия“ в Момчилград на 10 януари малко след 11 часа 39-годишна с „Фолксваген“ предприела завиване и блъснала 79-годишен велосипедист. Пострадалият бил прегледан във Филиала на спешна помощ в града и освободен. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Водач, управлявал „Сеат“, блъснал 69-годишна жена на пешеходна пътека в областния град. Инцидентът станал на 11 януари в 8,45 часа. Пострадалата била прегледана в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободена. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. 37-годишен водач на „Мерцедес“ се преобърнал в крайпътна нива в село Дядовци на 10 януари около 6,30 часа вследствие на движение с несъобразена скорост. Шофьорът напуснал мястото на произшествието. Издирен е по-късно от полицейски служители на РУ-Ардино и му е съставен акт.

157 моторни превозни средства и 195 лица били проверени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Крумовград през почивните дни с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. За констатираните 36 нарушения са съставени 7 акта и 27 фиша по ЗДвП и 2 акта по Кодекса за застраховането.

Лек автомобил с табели, издадени за друго МПС, бил засечен в хода на специализирана операция на РУ-Кърджали. Около 13,30 часа на 10 януари на бул.“Беломорски“ в областния град за проверка бил спрян „Нисан“, управляван от 27-годишен. При направена справка станало ясно, че колата е обозначена с табели, които са били издадени на друго МПС. По случая е образувано досъдебно производство по чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс.

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено от полицаи от РУ-Момчилград. При проверка на „Форд“ с 46-годишен водач било установено, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в управлението.

Това съобщиха за медиите от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини