По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден 29-годишен мъж за кражба при опасен рецидив

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Р.М., на 29 г., за това, че на 30.05.2018 г., в гр. Кърджали, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои -  престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и „б“ Наказателния кодекс.  По съкратеното съдебно следствие съдът в гр. Кърджали е наложил на Р.М. наказание  от 18 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

На 30.05.2018 г., в гр. Кърджали, Р.М. стоял до павилион за продажба на вестници и хранителни стоки. Той забелязал, че продавачката заключвала помещението и се готвела да си тръгне.  Жената оставила дамската си чанта върху фризер до вратата на павилиона и влязла вътре, за да включи охранителната система. През това време Р.М. взел чантата и бързо избягал.

Преровил я и взел мобилния телефон. Чантата с останалите вещи, които не му били нужни,  той оставил под стълбище на обществена сграда.  След като е бил задържан, Р.М. е върнал мобилния телефон, а чантата е намерена и предадена с всички вещи на пострадалата. До момента Р.М. има 12 присъди за извършени кражби.

Това съобщиха от Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини