Две катастрофи през почивните дни в областта и двете причинени от "Мерцедеси"

Две са пътните произшествия в областта през последните три дни. Няма пострадали. При движение с несъобразена скорост 24-годишен с „Мерцедес“ се блъснал в дърво в кв.“Възрожденци“ в Кърджали. На разклона за село Пряпорец 37-годишен водач на товарен „Мерцедес“ нарушил дистанцията и блъснал спрял пред него „Фолксваген“, който се задвижил и се ударил последователно в мантинела и спрял „Фолксваген“. Тестовете за алкохол на шофьорите от двете произшествия са с отрицателни резултати. Съставени са актове по ЗДвП.

70-годишен се движил с нерегистриран мотопед, установили момчилградски полицаи в хода на специализирана операция. По случая е започната проверка от група „Охранителна полиция“ по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е образувано в РУ-Кърджали. На 3 януари около 23,30 часа в кв.“Възрожденци“ в областния град бил спрян „Фолксваген“, управляван от 40-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 2,13 промила. Отказана е кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Нерегистриран лек автомобил „БМВ“ е бил засечен в хода на специализирана операция. 29-годишен се движил с автомобила и бил спрян на ул.“Стефан Стамболов“ в областния град. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение за регистрация на моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини