Жана Чакърова: Да не забравяме хората в дълбока нужда

През 2019-та Българският червен кръст отбеляза 105 години от създаването си. Областната организация в Кърджали отчита една успешна година, в която са получили подкрепа от много нови членове и доброволци, като голяма част от тях са млади хора. Много добре се развивавт и клубовете в различните общини на област Кърджали. социално-помощната дейност остава едно от основните направления в дейността на БЧК. В Кърджали организацията управлява две социално значими институции - Дом за стари хора и Хоспис "Червен кръст".

Жана Чакърова-Шукерска: Като цяло можем да отчетем една успешна година за областната организация. В годината, в която посрещнахме 105-годишния юбилей и отдадохме почит на учредителите, констатирахме, че оставаме верни на принципите от създаването на организацията до този момент. Много ни радва разширяването на базата от доброволци и членове на БЧК в нашата област.

Времето, в което живеем, изисква от всеки от нас различни усилия и понякога ние забравяме, че има хора, които са в дълбока нужда и те не биха оцелели без чужда подкрепа.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини