Тузар потроши луксозно "Мазерати", блъсна куче

Две са пътните произшествия на територията на областта вчера. Няма пострадали. След отнето предимство на паркинг в областния град 48-годишен с „БМВ“ ударил „Мерцедес“. При движение с несъобразена скорост лек автомобил „Мазерати“, управляван от 33-годишен, блъснал куче, което изскочило на пътното платно в района на село Върбен. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

Две проверки на водачи, управлявали моторни превозни средства, след като свидетелствата за правоуправление са били иззети за изтърпяване на принудителни административни мерки за установени нарушения на ЗДвП, се извършват в РУ-Кърджали. 28-годишен управлявал товарен автомобил при отнета шофьорска книжка, което било установено при проверка на КПП „Чилик“. Същото деяние извършил и 34-годишен, който се придвижвал с лек автомобил „Лада“ в областния град. Работата по двата случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

Проверка за управление на нерегистриран автомобил се извършва в РУ-Кърджали. В хода на специализирана операция в областния град бил проверен 36-годишен водач на „Опел“. При направена справка станало ясно, че автомобилът е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължени на собственик за регистрация в двумесечен срок от придобиването на моторно превозно средство.

Проверка по чл.207, ал.1 от Наказателния кодекс за намерен телефон, който не е бил предаден на собственика или на орган на властта се извършва в РУ-Кърджали. При проведени издирвателни действия полицаи установили съпричастност към случая на 36-годишен, който е задържан в РУ-Кърджали. Телефонът е открит и иззет. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини