23 °C

Почивни дни ще ни радват през 2020 г. Най-вече през май и декември

Коледните и новогодишни празници вече отминаха и за съжаление се налага отново да се настройваме за работа. Настоящата 2020 година е високосна, така че с първия работен ден от нея е време да си поставим и своите цели за следващите 366 дни.

Преди да се гмурнем отново в работния делник, нека все пак да видим кога ще почиваме през 2020 година. А през нея празници никак няма да ни липсват.

След празничният 1 януари, първият почивен ден за новата 2020 година ще бъде на националния празник 3 март. Тази година обаче той се пада във вторник и няма да образува дълъг уикенд. Добра идея е човек да си пусне отпуска на 2 март, понеделник, и така да има общо 4 почивни дни по националния празник за Освобождението.

През април ще почиваме традиционните 4 дни по Великден, който тази година е на 19-ти. Както знаем, за най-светлия християнски празник не се работи от Разпети Петък до втория ден на Великден, така че тук ни се събират 4 почивни дни – 17,18,19 и 20 април.

Началото на май също ще започне с дълъг уикенд, след като Денят на труда 1 май се пада в петък. Така тук ни се събират 3 почивни дни – 1,2 и 3 май. Тази година почивния 6 май пък е в сряда и ще се почива само на него, но ако човек слее двата празника с 2 ни отпуска на 4 и 5 май ще може да почива цели 6 дни.

Около 24 май ще има още един дълъг уикенд, след като Денят на славянската култура и писменост се пада в неделя. Така почивен ще бъде и понеделникът след него, а с това се събират отново 3 почивни дни – 23, 24 и 25 май.

Традиционните септемврийски празници ще ни дадат възможност да изпратим лятото с още почивни дни. Около Съединението на България (6 септември) също ни се събира дълъг уикенд – от 5 септември до 7 септември. Това е така, защото 6 септември се пада в неделя, затова почивен е и 7 септември, понеделник.

22 септември обаче се пада във вторник и ще бъде единствен почивен ден, освен ако човек не си вземе отпуска на 21 септември и така да му се съберат 4 почивни дни.

И така стигаме до чакания от всички декември, който през 2020 година ще ни даде възможност за две добри почивки. По Коледа ни се събират 5 почивни дни – от 24 декември (четвъртък) до 28 декември (понеделник), включително. С уговорката, че 31 декември по принцип е работен ден, по Нова година ни се събират 3 почивни дни – 1 януари 2021 година e в петък, а след това ще почиваме и събота и неделя. Ако си пуснем отпуска в работните дни между Коледа и Нова година обаче ще имаме цели 11 почивни дни за края на годината.

А за любителите на статистиката най-малко ще работим през май – едва 18 работни дни. Най-много пък ще се потим от работа в иначе летния юли - цели 23 дни в месеца.

Така че време за почивка ще има през годината, а сега да запрятаме ръкави и да започваме работа. Нека си пожелаем творческо вдъхновение и търпение през цялата работна година, а време за почивка все ще се намери.

https://www.dnes.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини