Митрополит Николай ще възглави празника Богоявление в средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали

Изображение 1 от 2

    Големият православен празник Богоявление ще бъде тържествено отбелязан на 6 януари /понеделник/ 2020 г. в средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали. Празникът ще възглави Негово Високопреосвещенство пловдивският Митрополит Николай.
    След Богослужението веселието  продължава с народна музика от душата на Родопа планина. На сцената ще се изяват солистът на БНР И БНТ Любомир Петов, майсторът на родопската гайда Стефан Янев и оркестър „Оникс“.

    Празничната трапеза ще бъде приготвена в двора на манастира. Заповядайте да посрещнем заедно този свят ден, да се поздравим за новата година и да си пожелаем Богоявление в душите ни! е поканата на организаторите и домакините на празника.


    В социалната мрежа Фейсбук Свещеноиконом Николай Величков написа:

    "Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение."
    Скъпи приятели, наближава един от най-древните Господски празници, Богоявление. Приемете нашата покана за 6 януари /понеделник/ 2020 година от 8:30 часа в средновековен манастир "Свети Йоан Предтеча" - Кърджали. Празникът ще възглави Негово Високопреосвещенство пловдивския Митрополит Николай.
    След Богослужението веселието ни продължава с народна музика от душата на Родопа планина. Наши гости са солистът на БНР И БНТ Любомир Петов, майсторът на родопската гайда Стефан Янев и оркестър "Оникс", с които ще споделим и празничната трапеза, приготвена в двора на манастира. Заповядайте да посрещнем заедно този свят ден, да се поздравим за новата година и да си пожелаем Богоявление в душите ни!

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини