Елена Ботева: Имаме готовност, техника и персонал да посрещнем зимата

Жълт код за опасни явления е обявен днес за Кърджали. Температурите ще паднат до 2 градуса. Очакват се снеговалежи и жълт код за още 7 области в Източна България - Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Шумен, Варна и Добрич.
 

Фирмата, която поддържа през зимата пътищата на територията на Кърджали, разполага с необходимата почистваща техника и инертни материали и е готова да посрещне зимата. Това увери Елена Ботева от Грийн Партнерс.

"Разполагаме със снегопочистващи машини, които са оборудвани с необходимите инвентари за снегопочистване. Към настоящият момент всички налични машини са в техническа изправност. Работим само със сол. Разполагаме с около 30 тона, които са напълно достатъчни на базата на опита от предишни години, но при необходимост имаме готовност за допълнителна доставка. Уличната мрежа, в границите на Кърджали, която поддържаме, е с обща дължина от 90 километра, без да са включени паркингите и площадките в града. Проблемът с паркираните коли възпрепятства качественото изпълнение на снегопочистването и разпръскването на сол, особено в по- тесните улици на Кърджали. Тук, изцяло разчитаме на съдействието на Община Кърджали и органите на МВР. Фирмата е ангажирана и с ръчното почистване и осоляване на тротоарите на главни улици и булеварди, за които също имаме хора. Към момента нямаме проблеми", каза още Елена Ботева от Грийн Партнерс.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини