Водата в Кърджали поскъпна, БСП и ДПС не се разбраха в местния парламент за протестна декларация

2,61 лв ще струва кубическия метър вода за кърджалийци през 2020 г. Това реши окончателно Комисията по енергийно и водно регулиране. Решението предизвика дебат на заседанието на местния парламент в Кърджали. Той бе провокиран от провокиран от съветника от Коалиция „БСП за България” Георги Кючуков. Проблемът е толкова важен за кърджалийци, колкото исканото от ДПС повишаване на местните данъци и такси, подчерта Кючуков. Той каза,че в местния парламент трябва да има дебат и да се иска обяснение от управляващите.

  Съветникът от ДПС Байрам Байрам обвини „В и К” Кърджали в бездействие. Той заяви , че от водоразпределителното дружество само събират пари, а не правят инвестиции.Община Кърджали е принудена да отделя от своя бюджет, за водоснабдяване и канализация, което е задължение на държавното „В и К”. В момента в дружеството са на щат 540 души, от които 70 са пенсионери, заяви Байрам Байрам.

  Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис отиде по далеч. Той предложи съветниците от БСП и ДПС да излязат със съвместна протестна декларация срещу поскъпването на водата в общината. Поскъпването е с 9,7% и ще се осети от всички жители, категоричен бе градоначалникът. Той препоръча на председателя на групата съветници на ДПС Лятиф Расим да подготви текст за декларация, който да се приеме на следващата сесия.

  От Коалиция „БСП за България” обаче не приеха с ентусиазъм идеята на кмета. Георги Кючуков посочи, че не е нужен общ документ. Просто колегите му от ДПС трябва да застанат зад позицията, изразена от централното ръководство на социалистическата партия.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини