Дъщерята на журналиста Тодор Мухтаров: Д-р Ахмед направи невъзможното за да върне живота на баща ми!

Дъщерята на починалия наскоро доайен на журналистическата колегия в Кърджали Тодор Мухтаров –Мила Кулова, изрази пред сайта Кърджали бг вести благодарността си към спешният медик д-р Ферхад Ахмед за изключителното му усърдие в опита му да върне към живот баща й.

  На 14 декември Тодор Мухтаров губи съзнание в ръцете на дъщеря си. Тя се обажда на телефона за спешни повиквания 112. Веднага се отзовава екип на Центъра за спешна помощ в Кърджали,воден от д-р Ахмед. Той е оборудван със съвременна техника. Д-р Ахмед констатира смъртта,но в продължение на 20 минути прави сърдечен масаж и обдишва  Тодор Мухтаров в желанието си да го върне към живот.За съжаление усилията му са безуспешни.

  Д-р Ахмед е пример за колегията на спешните медици. Такова усърдие сме виждали обикновено само по филмите, коментира Мила Кулова.

Ще припомним, че през 2015 г.Българската национална телевизия снима репортаж за д-р Ферхад Ахмед от Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали,проявил себеотрицние в спасяване на човешки живот.Екипът засне как минава един работен ден на медика. Кадри бяха направени и на язовир „Студен кладенец”, чийто води лекарят нагази в спасителната си мисия.

Ще припомним,че и друга авторитетна медия-вестник „24 часа” включи д-р Ферхад Ахмед в списъка си на „Достойните българи”.

Д-р Ферхад Ахмед от Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали прояви похвално себеотрицание при спасяването на пациент и  бе награден. Директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков му връчи поздравителен адрес и парична награда.
 На 21 септември 2014 г.вечерта в 21,27 д-р Ахмед е вдигнат по спешност за да окаже помощ на пациент, ужилен от стършел,чието състояние рязко се влошило.Достъпът до болния бил труден ,защото нямало път.Той се намирал на срещуположния бряг на язовир „Студен кладенец“ срещу спирка „Средна Арда”.Веднага в помощ се притекъл екип на Пожарната. Била осигурена лодка,с която лекарят достигнал до пациента.Той обаче бил принуден да нагази във водите на язовира до кръста.Оказването на медицинска помощ продължило до  0,51 ч.сутринта.Лекарят е измръзнал и се разболял .Пациентът обаче бе спасен.

  Близките на Тодор Мухтаров изказват искрената си признателност към д-р Ферхад Ахмед.

  Кърджали бг вести
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини