Паисиевци с първа награда за постер срещу наркотиците

На 20.12.2019 г от 18.00 ч. в Дома на културата, град Кърджали се проведе награждаването на участниците в конкурса „Да бъдем информирани“, организиран от Общински съвет по наркотични вещества към Община Кърджали. В него се включиха 10 средни училища и професионални гимназии в града.

          Наградите бяха връчени от г-жа Веселина Тихомирова-зам.кмет Хуманитарни дейности към Община Кърджали. Проектът на учениците от 10 А клас, с класен ръководител г-жа Атанаска Мишонова, бе класиран на първо място.Училището бе наградено с плакет, грамота и предметни награди.

          Даниела Кичкова, Илина Димитрова, Николай Георгиев, Николета Чобанова и Теодора Димитрова с голямо желание събраха материали, снимки, писма и изработиха своя проект, който назоваха “Неразкрита истина“. В него те включиха две писма, едното от млад човек, посегнал към наркотиците, а другото от майка, направила всичко по силите си,за да спаси детето си. Отстрани, до тях, сякаш на филмовалента, се сменят различни кадри.Цветните снимки говорят за пагубното влияние на наркотиците върху младите хора. Най-нестандартното в този постер е един сложен код. Той се сканира с телефон. Този QR код те отвежда към Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта, където всеки желаещ може да потърси информация или помощ.

          Учениците от класа на г-жа Мишонова,показаха знания за наркотиците,разглеждани в часовете по химия, умения по информационни технологии и художествен усет при изработка на таблото.   На 22.11.2019г. те го поставиха на видно място в училище. То ще бъде там през цялата учебна година, за да помага на младите хора, които желаят да направят своя информиран избор. Това табло на десетокласниците е изработено с много желание, въображение, креативност и най-вече, за да говори на всички ни чрез своето послание „Замисли се!“.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини