Антония и Йоана пекат сладки за благотворителност

Единадесетокласничката Антония Колева и бъдещата абитуриентка ЙоанаВалериева организираха една бърза благотворителна акция по коридорите на СУ „Петко Рачов Славейков“. Обединяващото между двете момичета е удоволствието, с което те правят сладкиши. Иначе Антония е новият председател на Ученическия парламент, а Йоана е една от най-добрите баскетболистки от училището за шампиони.

Девойките решили да съчетаят уменията и страстта си към приготвянето на сладкиши с коледната благотворителност. Едната изпекла мъфини, а другата – коледни меденки в типични форми. Почти цяла нощ сменяли тавите в печките, за да могат на сутринта да донесат продукция колкото от малък сладкарски цех.

Започват с учителите, на които предлагат произведенията си, а след това разполагат всичко на главния вход на училището. Точно по това време се оказва, че се прави фотосесия за календар на „Славейков“ и Антония има ангажимент там като председател на УП. Замества я съученичката й Елица, за да не пострада благотворителната акция.

Въпреки символичните цени момичетата отчитат приход от 167 лева. Ще се консултират с местното звено на Българския червен кръст, откъдето ще получат информация за семействата с най-голяма нужда от помощ. С наличните средства ще закупят продукти от първа необходимост и ще ги дарят на тези семейства.

Обещават тези акции да продължават и в новата 2020 година, защото хората се нуждаят от помощ и подкрепа не само по празниците.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини