Коледен дух – вяра, надежда, любов

Ученици и учители от Езиковата гимназия „Христо Ботев“-  град Кърджали събраха над 11 500 лева  за инициативата „Да подарим надежда за Коледа“

За поредна година ботевци подариха вяра, надежда и любов на деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Грандиозният спектакъл „Коледа – мисия възможна“, проведен в навечерието на светлите празници, е  част от благотворителната кампания, която е под егидата на областния управител Никола Чанев. Събраните средства ще бъдат дарени на 6-годишния Васил от Кърджали и 13-годишната Мюрфе от с. Бащино.

Спектаклите на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ се превръщат в културни събития за областния град, а залата на ТМЦ - Кърджали се оказва препълнена от зрители, дошли да се потопят във феерията от слово, музика и танц. Театралната сцена събра ентусиазма, младостта  и таланта на над двеста възпитаници на гимназията, за да се роди магията на Коледа.Младите актьори се превъплътиха във феи на доброто, стюардеса, режисьор, сценарист, актьор, продуцент, туристи, рок изпълнители, учителка и ученици, пътуващи за международно лингвистично състезание. Те пресъздадоха  перипетиите на героите на летището, където обстоятелствата са на път да провалят  планираните дейности, но в крайна сметка вярата в доброто и Коледния дух случват чудото на добротворството.

Седмица преди благотворителния концерт, по инициатива на Ученическия парламент с председател Стилиян Йосифов от 11.клас,беше организиран благотворителен базар, на който представители от всички класове, с подкрепата на родителите, приготвиха своебразно кулинарно състезание и успяха да съберат внушителната сума над 6 770лв.

В деня на концерта, във фоайето на ТМЦ“ Димитър Димов“,се проведе общоградскиблаготворителен базар. Щандът на Езиковата гимназия“Христо Ботев“ беше изпълнен  с предмети, изработени от ученици от клубове по интереси. Събраната от тях сума над 700 лева беше прибавена към общите средства.

В началото на седмицата ученическа редакционна колегия на вестник „Будилник“издаде пилотен брой и също се включи благотворително в кампанията. Младежите, окрилени от идеята да представят добри новини, са амбицирани да продължат с изненадите към своите читатели. Членовете на клуб „Публична реч“ и екипът на Общинско радио Кърджали подготвиха и предаване за Коледа.

Преди финалните акорди на спектакъла участниците бяха уважени с цветя от Областния управител Никола Чанев и от Райфайзенбанк, а директорът на Езиковата гимназия Маноил Димитров обяви събраните средства от благотворителната кампания. Той покани на сцената екипа учители, помогнали да се случи Коледния дух-вяра, надежда, любов  и благодари на всички участници, сътворили колективното добро.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини