Деца-журналисти зарадваха свои връстници в болницата в Кърджали

В навечерието на Рождество Христово децата от Клуба на младия журналист към читалището в Стремци с ръководител Петър Рашков за поредна година приготвиха кутии с много подаръци и зарадваха  децата  от детското отделение на  МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”АД ,Кърджали.

Пълноводната река винаги започва с едно малко изворче. Снежната планина винаги започва с една малка снежинка.  А любовта на децата от клуба на младия журналист към читалището в Стремци започнала  с едни малки кутии разказват те.

Преди шест години техният ръководител Петър Рашков им направил изненада. Всъщност изненадата била  подготвена от техни връстници от Германия, които направили прекрасни кутии, в които имало  много изненади– лакомства, дрешки, ученически пособия и какво ли още не.  .

И още на следващата сбирка на клуба,  децата от Стремци решили:  И ние ще направим такива кутии и ще зарадваме други деца! И   изпълняват  обещанието.  Тази любов продължава вече шест години. Малките журналисти от Стремци отново зарадваха болните деца в детско отделение.

Докога ще ги радват ли? Може би докато съществува клубът,казват те. Защото те не само пишат за доброто в своя вестник „Огнище”, който издават, но и се стремят да вършат само добри неща.

 И вече имат свои последователи.

В началото стана дума, че любовта на децата е започнала с едни малки кутии. Не, тя е започнала още в техните семейства, където са се учили на добро, а кутиите са били само повод да се разгори тази любов.

Детските очи в  отделението  бяха най-добрият свидетел за любовта.

Ръководството на лечебното заведение изказва сърдечните си благодарност  за жеста и хубавата инициатива, която показва доброта и съпричасност към най –малките .

Надя Зидарова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини