Електрониката празнува патронен празник

На 18 декември учениците и учителите от Професионална гимназия по електротехника и електроника  тържествено отбелязаха 175  години от рождението на  своя патрон Капитан Петко войвода.  Петко войвода  е символ на българската храброст и мъжество. Той е от малцината  национални герои, които  приживе се радват на  обичта и признанието на всички български граждани без разлика от етнос, религия или политическа   принадлежност.

Официални гости на тържеството бяха началникът на РУО, Кърджали  -господин  Гроздан Колев и  госпожа Емел Бабаева.

Господин Колев поздрави колегията и  учениците и им пожела все така успешно да работят в екип за развитието на  ПГЕЕ.

В словото си  госпожа Таня Тюркеджиева,  пожела на учениците и учителитеда пазят традициите на училището и  в делата си  да бъдат достойни наследници на Капитана.

Бяха връчени награди на отличилите се ученици в конкурса за рисунка и презентация посветени на Капитана.

Наградени бяха и спечелите призови места в турнира по шах–мат, проведен в седмиците преди патронния празник на училището.Сертификати получиха и участниците  от 8,9,10,11и 12 клас в националното състезание  ,,Стъпала на знанието“ по български език и литература.

Особена радост изпитаха момчетата, провелипроизводствена практика през месец юли 2019 година в Република Австрия, по проект ,,Мобилност в Европа стъпка напред в професионалното развитие“ по програма ,, Еразъм+“, които освен сертификати за успешно приключен производствен стаж и сертификат Европас Мобилност, бяха отличени с Национален знак за качество за реализираните дейности в платформата ,,е Twinning“.Проектът получи и годишна награда от ЦРЧР в категория 16-19 години.

След тържеството учениците и техните преподаватели проведоха ежегодното традиционно шествие  по булевард „България“ към паметника на войводата под звуците на духовия оркестър на община Кърджали и поднесоха венци и цветя.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини