НЕА ГЕРМАНИКА и БМЧК - КЪРДЖАЛИ с благотворителна акция в подкрепа на децата в неравностойно положение.

Изображение 1 от 4

    На 14 декември, в навечерието на Коледните празници, екипът на Образователен център НЕА ГЕРМАНИКА съвместно с доброволци от БМЧК -Кърджали, ученици от езиковата гимназия в Кърджали, проведоха благотворителна Коледна работилничка в подкрепа на децата в риск от домовете за социални услуги в нашия град. Според г-жа Желязкова - Академичен Директор на НЕА ГЕРМАНИКА, събраната сума от 350 лв., разбира се, ще помогне за удовлетворението на част от нуждите на деца в риск, но по-важното в сучая е, че учим нашите деца на благотворителност и добротворчество.

    По този начин, според нея, ние градим ценностната им система и когато след време те порастнат и поемат управлението на държавата, бизнеса, образованието, ние ще живеем в съвсем друга държава. Част от нормалното емоционално развитие на детето е да мисли първо за себе си. А нашата работа като родители и педагози е да го научим да мисли и за другите. Да направим благотворителността част от живота на нашите деца е работа, която изисква и усилия, и постоянство, но резултатът си струва.

    Тези уроци не се преподават в час. Това става най-добре с личен пример, споделиха преподавателите от НЕА ГЕРМАНИИКА, участващи в работилничката. Именно затова от екипа на НЕА ГЕРМАНИКА всяка година по традиция провеждат коледни работилници. Децата и родителите, които се включват в тях даряват не само своите пари, но и личен труд и време, и най-важното - личен пример за децата си.

    Най-важният урок научен от децата, участвали в работилницата, според г-жа Желязкова е , че един ден, прекаран в правене на добро, е по-хубав от всичко, което може да се купи с пари!

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини