Балът на шампионите на „Славейков“ тази година протече в две серии

Събитието бе предшествано от откриване на новия шампионски коридор

По традиция в седмицата преди коледната ваканция Ученическият парламент на СУ „Петко Рачов Славейков“ организира своя Бал на шампионите. Събитието има за цел да награди всички ученици, които са постигнали високи резултати в областта на науката, спорта и изкуствата през календарната година.

Иновативното решение на новия Ученически парламент с председател Антония Колева от 11“б“ клас бе да раздели събитието на две части – в по-ранен час се проведе награждаването на шампионите от начален етап на обучение, а по-късно – на учениците от гимназиален и прогимназиален етап. Актовата зала на най-голямото училище все се оказва тясна за всички славейковци, които трябва да бъдат наградени, още повече, че това се случва и пред техните родители, учители, приятели.

Нововъведението се оказа много удачно и двете серии на Бала на шампионите протекоха в пълна, но не препълнена зала и всеки победител получи своето честване.

94 грамоти и награди раздаде директорът Милко Багдасаров, а за отборите – шампиони организаторите по традиция  бяха подготвили торти.

За доброто настроение на публиката се погрижиха гласовитата деветокласничка Мария-Магдалена Делчева, гимназистите от клуб „Шарени ритми“ и малките танцьорки от 6“ж“ клас.

В самия край на тържеството Багдасаров обяви състава на отбора, който ще представя България след 3 месеца на Световните ученически спортно-образователни игри в гръцката столица Атина: волейболистките Ана-Мария Славкова и Мюмюне Али, баскетболистките Симона Борисова и Стефка Ташева, както и волейболистите Манол Янев, Станислав Вълков, Михаил Атанасов и Галин Цепенишев. Изненадата бе допълнителният девети член на отбора, определен съвместно с председателя на Българската асоциация спорт за учащи Юлия Боянова. По определението наБагдасаров „шампионът на шампионите“ Анелия Крумова ще бъде част от отбора на България в Атина.

Точно преди Бала на шампионите в присъствието на спортисти и учители директорът Милко Багдасаров и председателят на УП Антония Колева откриха официално коридора в обновения спортен комплекс „Шампион“ в училището. По стените на коридора на големи фотографии са отборите с най-големите постижения през последните години. На шега директорът Багдасаров прикани присъстващите спортисти да донесат по една кутия бонбони за всяка снимка, на която присъстват. Оказа се, че някои имат да носят по 3-4. Изказването на Антония внесе сериозност в проявата: „Откриването на спортния комплекс в Средно училище „Петко Рачов Славейков“ е и мечта, и необходимост. Мечта, защото много ученици нямат шанса да учат в такова училище и да тренират при такива условия, с такива професионалисти за треньори. Необходимост, защото без модерна и функционална база високите спортни резултати са утопия.

Затова благодаря на нашия директор Милко Багдасаров за усилията в тази посока през всичките години, откакто аз съм ученичка тук. Тези усилия са започнали много по-рано, сигурна съм, ще продължат и ще се засилват занапред, още по-сигурна съм. Благодаря от името на моите съученици, които тренират тук, постигат успехи и ни гледат от стената на славата. Така трябва да бъде в училището за шампиони.

Щастлива съм, че откриването на обновения комплекс е точно днес – когато провеждаме и нашите Балове на шампионите. Честито на всички ни!“

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини