Конфискуваха 2000 цигари и ментета от автобус, кола и жилище при спецакция

Специализирани операции за противодействие на контрабандата и разпространението на безакцизни стоки проведоха полицаи от управленията в Хасково, Харманли и Свиленград, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На платно „Вход за автомобили и автобуси“ на митническия пункт “Капитан Андреево“, икономическите полицаи са проверили автобус Мерцедес, пътуващ от Турция за Румъния. В хода на проверката са намерени 1600 къса безакцизни цигари, 420 артикула с лого на защитени марки без разрешение на правопритежателя и 282 парфюма. Установено е, че папиросите са притежание на 50-годишен пътник, а дрехите и парфюмите са на 19-годишно момче от Турция. Стоката е иззета с митническа разписка.

По същото време на магистрала “Марица“ униформени полицаи от Районното управление в Харманли са проверили автомобил „Алфа Ромео“, шофиран от 28-годишен. В колата са открити 400 къса цигари без бандерол.

Торба с килограм нарязан тютюн пък са иззели териториалните полицаи от хасковското управление при проверка на дом на улица „Акация“.

По случаите са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини