Ротрианци от Кърджали събраха средства за ансамбъл от „Йовков”, подготвят поредната инициатива с Одрин

Изображение 1 от 3

    Ротарианци от Кърджали събраха средства за ансамбъла за автентичен фолклор от СУ”Йордан Йовков” с ръководители Гинка Матева и Веселин Дончев. Те закупиха ръчно изработени коледни картички от децата от школото. Парите са предназначени за участие на ансамбъла във фолклорен фестивал в Испания. Ансамбълът за автентичен фолклор е лауреат на специалната награда на детския етнофестивал в Минерални бани, носител е на златен медал от Несебър и сребърно отличие от Хисаря. Учениците подариха на Ротари клуб Кърджали сувенирна коледна елха.

      На гости на ротарианците от Кърджали бяха техните приятели от Ротари клуб „Мимар Синан” от Одрин. Двата клуба обсъдиха шестото издание на съвместния проект „Заедно на един мост”, насочен към младите таланти от двата града. И тази година се предвиждат прояви с партньорството на двете общини.

      На приятелската вечер бяха поканени пастпрезидентите на Ротари клуб Кърджали. Настоящият президент Христина Тодорова подчерта в приветствието си,че изминаващата година е била благодатна за ротарианците от двата клуба. Пожела през следващата приятелите да сътворят още много добрини.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини