Областната епизоотична комисия се събра за 18-ти път

Областната епизоотична комисия се събра за 18-ти път във връзка с появата и разпространението на болестта африканска чума по свинете на територията на страната. Заседанието бе председателствано от заместник областния управител Леман Али. По информация от ветеринарните власти обстановката в региона е спокойна. В областите

Кърджали, Хасково и Стара Загора не са установени положителни проби на заболяването АЧС по дивите прасета. От страна на ОПУ са приключили дейностите по дезинфекциране на кошовете и местата за отдих. Пътищата се поддържат при зимни условия. Периодично се извършват обходи за мъртви животни.

От началото на ловния сезон на ловните полета на ДЛС „Женда“ и сдруженията в Кърджали и Черноочене са отстреляни 485 диви свине.  Само за периода 25 ноември – 1 декември 2019 г. са издадени 162 разрешителни за групов лов, а броят на отстреляните прасета е 111, информираха от РДГ. Ловните дружинки окачествиха сезона като много добър,    без положителни проби на болестта и без намерени трупове при претърсванията. Следващото заседание на Областната епизоотична комисия ще се проведе на 7 януари 2020 г.

Това съобщиха от Пресслужбата на Областна администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини