22 °C

Данъците в община Кърджали скачат с 40 на сто от следващата година, предупреждават от ГЕРБ

Данъците в Община Кърджали скачат от следващата година с 40 на сто. Това е заложено в план сметка , изготвена от Общинска администрация Кърджали. Предложението ще бъде внесено на последната за годината сесия на местния парламент, която се очаква да бъде свикана на 20 декември. Това алармира председателя на групата съветници на ПП ГЕРБ Огнян Иванов. Той бе категоричен, че кърджалийци ще бъдат наказани от градоначалника, като хем ще плащат по високи налози, хем няма да получат полагащите им се качествени услуги. Огнян Иванов посочи, че сега данъчното усилие на кърджалийци е под законовото допустимо, но сме станали свидетели на безобразно харчене. В периода 2015-2016 г.  са потрошени 3 млн.лева за наказателни лихви и санкции; 2,5 млн.са пропуснатите ползи от сделката със т.нар."златни парцели",на 3 млн.лв. от общинската хазна възлизат злоупотребите на бивш зам.-кмет.
 В новата план сметка кметът Хасан Азис залага повишението на налозите с мотива, че има недостиг на финансови средства. Това не е вярно. По инициатива на градоначалника се прииеха три програми за финансово оздравяване и трите претърпяха пълно фиаско, заради безконтролно харчене, подчерта Огнян Иванов.Събират се едни пари, които потъват в нечии джобови,натърти председателя на групата съветници на ГЕРБ.
  Огнян Иванов бе категоричен, че приходите в общинската хазна са достатъчни и няма основание за увеличение на данъците. Особено болезнена е темата за такса "смет" която също скача, заяви още съветникът. Хасан Азис събира нови отчисления, с които не плаща на сметосъбиращите фирми ,а на РИОСВ , обосновавайки се на промените в Закона за управление на отпадъците. Кметът плаща за неговите действия и бездействие, защото нямаме депо за твърди битови отпадъци,конкретизира Огнян Иванов
  Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ бе категоричен, че съпъртийците му няма да подкрепят исканите от кмета увеличения на данъци и такси. В очаква не сме с двумесечно закъснение градоначалника да представи за одобрение и отчета за бюджета, посочи още Огнян Иванов.
 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини