4 °C

Данъците в община Кърджали скачат с 40 на сто от следващата година, предупреждават от ГЕРБ

Данъците в Община Кърджали скачат от следващата година с 40 на сто. Това е заложено в план сметка , изготвена от Общинска администрация Кърджали. Предложението ще бъде внесено на последната за годината сесия на местния парламент, която се очаква да бъде свикана на 20 декември. Това алармира председателя на групата съветници на ПП ГЕРБ Огнян Иванов. Той бе категоричен, че кърджалийци ще бъдат наказани от градоначалника, като хем ще плащат по високи налози, хем няма да получат полагащите им се качествени услуги. Огнян Иванов посочи, че сега данъчното усилие на кърджалийци е под законовото допустимо, но сме станали свидетели на безобразно харчене. В периода 2015-2016 г.  са потрошени 3 млн.лева за наказателни лихви и санкции; 2,5 млн.са пропуснатите ползи от сделката със т.нар."златни парцели",на 3 млн.лв. от общинската хазна възлизат злоупотребите на бивш зам.-кмет.
 В новата план сметка кметът Хасан Азис залага повишението на налозите с мотива, че има недостиг на финансови средства. Това не е вярно. По инициатива на градоначалника се прииеха три програми за финансово оздравяване и трите претърпяха пълно фиаско, заради безконтролно харчене, подчерта Огнян Иванов.Събират се едни пари, които потъват в нечии джобови,натърти председателя на групата съветници на ГЕРБ.
  Огнян Иванов бе категоричен, че приходите в общинската хазна са достатъчни и няма основание за увеличение на данъците. Особено болезнена е темата за такса "смет" която също скача, заяви още съветникът. Хасан Азис събира нови отчисления, с които не плаща на сметосъбиращите фирми ,а на РИОСВ , обосновавайки се на промените в Закона за управление на отпадъците. Кметът плаща за неговите действия и бездействие, защото нямаме депо за твърди битови отпадъци,конкретизира Огнян Иванов
  Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ бе категоричен, че съпъртийците му няма да подкрепят исканите от кмета увеличения на данъци и такси. В очаква не сме с двумесечно закъснение градоначалника да представи за одобрение и отчета за бюджета, посочи още Огнян Иванов.
 Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
06 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
06 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
06 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
06 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
06 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
06 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
06 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
06 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
06 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
06 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
06 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
06 дек 2019
Последни новини