Две катастрофи в областта , 47 автомобила са проверени при специализирана операция

Две са пътните произшествия вчера на територията на областта, без пострадали. След отнето предимство в Крумовград 53-годишен с „Опел“ блъснал „Мерцедес“. При движение с несъобразена скорост 40-годишен шофьор на „ЗИЛ“ ударил куче в село Черничево и напуснал мястото на произшествието. Издирен е по-късно. И при двете произшествия не е констатирана употреба на алкохол. Съставени са актове по ЗДвП.

Нерегистриран автомобил бил засечен от полицаи от РУ-Кирково. При извършена проверка на лек автомобил „Рено“ с 22-годишен водач, който се движил от село Добромирци за село Бенковски, станало ясно, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

47 моторни превозни средства и 56 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Джебел вчера от 6 часа до 22 часа с цел ограничаване на предпоставките за тежки ПТП, контрол за правоспособността на водачите, употреба на алкохоли упойващи вещества, спазване на предимството на пешеходците. 33 са констатираните нарушения на ЗДвП. Съставени са 4 акта, 9 фиша и са заснети 20 клипа за нарушаване на скоростните режими.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини