Районният мюфтия поздрави новия кмет на Ардино инж. Изет Шабан

Районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед се срещна с новия кмет на община Ардино и областен председател на ДПС инж. Изет Шабан и му пожела успешен и ползотворен мандат. С него бяха неговите наместници,мюфтиите на Ардино и Крумовград - Ерхан Реджеб и Насуф Насуф, както иотговорник за отдел „Иршад“ към мюфтийствотоСезер Садулов. На срещата присъстваше и новият-стар председател на Общинския съвет Сезгин Байрям.

„По традиция Районното мюфтийство поздравява всички новоизбрани  кметове на територията на областта. Започнахме с дамите общински кметове в Момчилград и Крумовград – Илкнур Кязим и Себихан Мехмед. До края на месец ноември предвиждаме да направим посещения и в останалите общински кметове и да им пожелаем успешен мандат“, заяви районният мюфтия Бейхан Мехмед. Той запозна кмета с дейността на Районно мюфтийство – Кърджали и изрази голямата си благодарности към ръководството на общината за съдействието, оказано на всички покани от тяхна страна.

Кметът инж. Изет Шабан пожела на екипа на Районното мюфтийство все така да работят и взаимно да си помагат.

В рамките на срещата бяха обсъдени и проблемите, касаещи мюсюлманската общност и разни други.Срещата приключи с взаимни добри пожелания за успешни начинания.

Районното мюфтийство в Кърджали разполага с 250 джамии и 170 месджиди, а мюсюлманското население в областта  е над 100 000.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини