Златаровци обменят добри практики в Сопот

От 20.11.2019г. до 22.11.2019г. учители и ученици от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали посетиха Професионална гимназия „Генерал Владимир Заимов” – гр. Сопот. Целта на  мобилността по Национална програма „Иновации в действие”,  бе обмен на иновативни практики използвани в обучението на учениците.

По време на тридневното посещение, учениците и учителите от гимназията  имаха възможността да присъстват и наблюдават два иновативни бинарни урока.  В първият от тях по „Физическо възпитание и спорт и Английски език” на тема „Магията на българския фолклор” старши учител Тотка Видолова и старши учител Веселина Константинова от ПГ „Генерал Владимир Заимов” – гр. Сопот представиха  с ученици от X д клас  основните фолклорни области  и характерната за всяка от тях носия и народно хоро. Партньорите от двете гимназии се включиха и заедно демонстрираха   своите умения при представянето на кръшните български хора.    Вторият урок по  „Сервиране и барманство и Английски език” на тема „Организация на обслужване извън заведенията за хранене,  в който бяха използвани интерактивни методи на преподаване – ролеви  и  ситуационни игри, бе представен от главен учител Мария Стоянова и старши учител Таня Искрова и учениците от XII д клас на ПГ „Генерал Владимир Заимов” – гр. Сопот . След приключване на урока  Златаровци и Заимовци  участваха съвместно в приготвянето на хапки, на алкохолни и безалкохолни коктейли, в демонстрация на умения по фламбиране и приготвяне на фондю и подреждане на блок маса в залата на ресторанта.

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали изказва своите най-искрени благодарности на колегите и учениците от Професионална гимназия „Генерал Владимир Заимов” – гр. Сопот за топлото посрещане, за специалното  внимание, за споделения опит, за професионализма и приятелството!

Това съобщиха от ръководството на професионалната гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини