Ученици от Общинския съвет по наркотични вещества участваха в проверки на Пътна полиция

Инициативата е посветена на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

            11 ученици от Общинския съвет по наркотични вещества с ръководителките си Валентина Грудева и Евелина Чолакова се включиха днес в проверки с екипи  на Пътна полиция и РУ-Кърджали в областния град. Осем от децата наблюдаваха работата на пътните полицаи на бул.“Беломорски“ и станаха свидетели на тестване на водачи за алкохол и наркотици от полицейския инспектор Георги Господинов и младшите автоконтрольори Найден Пашов и Йълдърай Хасан. И двамата шофьори са с отрицателни проби. На кръстовището между бул.“Христо Ботев“ и ул.“Райко Жинзифов“ „работиха“ трима ученици заедно с младши полицейския инспектор Евгени Делчев и полицейския инспектор Любомир Милев. В проверките в рамките на един час на двете места попаднаха 28 водачи на МПС. За четирите констатирани нарушения са съставени 1 акт и 3 фиша по ЗДвП.

            В неделя от 10,30 часа в манастирския комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали отец Николай Величков ще прочете молитва в памет на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

            Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември по призива на Организацията на обединените нации.

Това съобщиха от   Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини